Košarka

Ružić pomaže Vrankoviću

Bernard Jurišić, Branimir Korać • srijeda, 05.11.2008.
Ružić pomaže Vrankoviću
Foto: Davor Sajko

Jurica Ružić najnovija je akvizicija bosansko-hercegovačkog prvoligaša Širokog. Nakon lošeg starta u tamošnje prvenstvo, trener Josip Vranković odlučio je pojačati vanjsku liniju još jednim Hrvatom...

Hrvatska kolonija u Širokom od danas je povećana za još jedno poznato ime. Momčadi Širokog priključio se nekadašnji igrač Zadra i Zagreba Jurica Ružić. Ružić je potpisao sa Širokobriježanima ugovor do kraja sezone i pokušat će pomoći u "buđenju" kluba koji je vrlo loše krenuo u novu sezonu.

Prošle sezone Ružić je nastupao u dresu Zagreba, no na kraju sezone nije se uspio dogovoriti sa Zagrebašima oko ostanka i ostao je bez angažmana. Na Pecari će se pridružiti Peri Dujmoviću, Ivi Josipoviću, Šimi Špralji, Ivanu Siriščeviću, Igoru Sumiću te mladim reprezentativcima Ivanu Milekoviću, Josipu Bilinovcu, Darko Planiniću i Domagoju Bubalu, sve odreda igračima s hrvatskom putovnicom.

Trener Širokobriježana Josip Vranković može biti zadovoljan angažmanom Ružića koji je iskusan i karakteran igrač, a svakako može postati i jedna od jačih karika Širokog Brijega u obrambenom segmentu koji Vranković posebno cijeni.

Osim Ružića momčadi su se priključila i dva stranca, Carlos Morban iz Dominikanske Republike te Amerikanac Bruce Price.

Ulazak u sezonu koji je svakako ispod očekivanja očito je natjerao Vrankovića i čelnike kluba na osnaživanje rostera. U BiH prvenstvu Široki je u četiri utakmice ostvario već tri poraza, a i u Eurochallengeu, nakon jučerašnjeg prvog susreta drugog pretkola s ukrajinskim Sumykhimpromom, ima relativno nepovoljnih 73:73 što ga dovodi u tešku situaciju uoči uzvrata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!