Nogomet

Kako su igrali: Iznenađujuće loše

Vedran Attias • četvrtak, 06.11.2008.
Kako su igrali: Iznenađujuće loše
Foto: EPA

Nitko od Dinama nije očekivao niti je imao pravo očekivati pobjedu na White Hart Laneu, no predstava koju su Modri pružili - ipak je premalo. Puno premalo i sigurno niti sami ne mogu biti zadovoljni...

Ivan Kelava: Dobio je četiri gola, no teško se nešto može prigovoriti mladom vrataru Dinama. Da je Van der Sar na golu vjerojatno Dinamo ne bi dobio četiri gola, no još je vjerojatnije kako bi Nizozemac dobio slom živaca.

Dejan Lovren: Lovren će se po noći "u znoju" prisjećati Aarona Lennona. Krilni napadač totalno je izludio mladog braniča kojeg je "spasio" trener Ivanković pomicanjem na stopera u drugom dijelu.

Luis Ibanez: Puno se trudio, borio i trčao, no danas ništa nije nije išlo igračima Dinama pa tako ni njemu. Aktivan u napadu, ali bez ijednog opasnijeg pokušaja, a u obrani nije impresionirao. Pogotovo kod prvog gola kada je Bent na drugoj stativi - trebao biti njegov igrač.

Dino Drpić:(do 45. minute) Dobro radio svoj posao prvih pola sata, a onda je nastupilo par minuta dekoncentracije koje su usmjerile utakmicu na mlin Tottenhama. Kod prvog gola nije bio "nigdje", a kod drugog je prilično jeftino izletio i ostavio Benta samog pred Kelavom.

Igor Bišćan: Kapetan nije bio na razini, ali što bi mu vrijedilo čak i da je bio, kada je njegova momčad primila četiri pogotka. U duelima bio čvrst i odlučan, no loše je reagirao kod prvog i četvrtog gola te snosi dio krivice. Kao olakotnu okolnost Dinamovim stoperima možemo spomenuti kako su zbog stalnih pogrešaka Modrih veznjaka bili na teškim mukama.

Ivica Vrdoljak: Ako je njegov zadatak bio čuvati Luku Modrića onda nikako nije položio. Luke je bio pun teren, a Vrdoljaka se nije vidjelo. "Asistirao" kod prvog pogotka kada je Modrić pored njega centrirao, a drugi gol je "zabio" gubljenjem lopte. Očekivali smo više. Jednostavno, njegove igre ove godine naviknule su nas na više.

Mirko Hrgović: Da je Dinamo pobijedio ovakva igra Hrgovića dobila bi pozitivnu ocjenu, no - Dinamo nije pobijedio. Bio je bolji od Vrdoljaka, no isto kao on - nikako nije uspio zadržati loptu u svojim nogama pa je tako pritisak na obranu Modrih bio strašan. Prema naprijed, također ništa nije napravio.

Mihael Mikić: Borio se u prvom dijelu, a u nastavku: je li statistika vara ili je Mikić stvarno bio na terenu svih 90 minuta?

Sammir:(do 43. minute) Kada Branko Ivanković izgubi živce onda je jasno kako se radi o nečem posebnom, a kada izgubi živce zbog njemu dragog Sammira - onda se zna "koliko je sati". Užasan.

Mario Mandžukić: Ništa. Istina, očekivanja od Mandžukića su velika, no teško mogu biti toliko mala da bi se zadovoljila večerašnjom igrom mladog napadača. Očito su Englezi shvatili otkuda im prijeti opasnost i - uklonili je.

Boško Balaban: (do 60. minute) (Po)najbolji igrač Dinama večeras. U igri gdje je uglavnom bio okružen igračima u bijelim dresovima - nije niti mogao bolje.

Pedro Morales: (od 43. minute) Bio je bolji od Sammira, no budimo realni - je li mogao biti gori?

Etto: (od 46. minute) Tek oporavljeni Etto bio je solidan. Lennon je fizički pao u drugom dijelu, no svejedno se Etto puno bolje nosio s njim od Lovrena.

Milan Badelj: (od 60. minute) Ništa bitno nije popravio svojim ulaskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!