Košarka

"Nadam se da smo ovime privukli ljude"

Ivor Krapac • petak, 07.11.2008.
"Nadam se da smo ovime privukli ljude"
Foto: Kristijan Komarica

Vedrih lica izlazili su igrači Cibone iz svlačionice nakon vrijednog Olympiacosovog skalpa za start s 3-0 u Euroligi. Put prema prolasku u Top 16 sada izgleda puno otvorenije, europski početak je zaista kao iz snova...

Earl Calloway odigrao je važnu ulogu u drugom poluvremenu, a nakon utakmice opisao obavljen posao kao "high five pobjedu". U slobodnom prijevodu, pobjedu za pet: "Igrali smo tvrdo, uspjeli ih zaustaviti. Bio sam uzbuđen kad sam vidio koliko je ljudi na tribinama, potpora je zbilja bila sjajna... Moramo se nastaviti boriti u svakoj utakmici, kao što smo to napravili večeras."

Vedran Princ ponovio je izdanje iz dobrog nastupa protiv Crvene zvezde u prošlom kolu NLB lige: "Cijela momčad odigrala je odlično, sve što smo zamislili proveli smo u djelo. Posebno dobri bili smo protiv njihove vanjske linije."

"Prvi put ove sezone dvorana je bila sasvim puna, nadam se da smo ovime privukli ljude da dolaze i dalje", dodao je Princ o sjajnoj večerašnjoj atmosferi u Draženovom domu.

Rawle Marshall osjetio je kako je to suprotstaviti se igraču od deset milijuna dolara po sezoni, koliko Joshu Childressu pripada po trogodišnjem ugovoru s momčadi iz Pireja: "Zbilja zarađuje toliko? Uh... No, i on je samo jedan od igrača, kad si na terenu stvari su jednostavne za sve, izađeš i igraš."

"Igrali smo jako dobro i protiv Maccabija i u kasnijim utakmicama, no ovo je ipak jedna od najboljih momčadi u Europi. Nisu se predavali do kraja, ali nismo ni mi... Mislim da u svakoj utakmici igramo sve bolje", kazao je Marshall, dodajući i riječ-dvije o sudačkom kriteriju: "Stalno me udaraju kad idem na koš i malo toga se sudi, dok na drugom kraju terena sude puno. Vjerojatno neće biti bolje dok ne napravim ime, očito mi u Europi to još nedostaje."

Marin Rozić također je imao posla s Childressom - i obavio ga jako dobro. "Pravi, stvarno pravi igrač, maksimalno se podredio kolektivu, ne zanima ga ići po 30 poena", rekao je Roza o suparniku: "Odigrali smo odličnu utakmicu, hvala ljudima koji su nas došli podržati... Olympiacos je zbilja vrhunska momčad, stalno su nas stizali, no izdržali smo do kraja i zasluženo slavili."

Davor Kus izašao je na parket bez obzira na probleme s ozljedom i veliki upitnik koji se ujutro nadvio nad njegov nastup. Nakon treće pobjede u tri kola upozorio je da još ništa nije gotovo: "Lijepo je pogledati ljestvicu, no puno je odličnih momčadi u našoj skupini, moramo ostati skromni... Sve se može brzo okrenuti."

Najozbiljnija momčad protiv koje su Cibosi ove sezone igrali - tako je goste opisao Nikša Prkačin. "Nismo ušli sa strahom, ali stvarno su jaki, ne možeš se spremiti za sve njihove igrače", kazao je, dodajući da se kockice Cibonine igre polako slažu: "Svaka nova momčad treba proći prilagodbu na nove igrače, imali smo po putu i problema s ozljedama... Trebalo nam je sto dana mira, kao što treba i vladi na početku mandata."

"Sada kažu da nam je ovakav raspored u prva tri kola bio povoljan, no nije bio lak... Ovo je start kakvog smo sanjali, mislim da smo dva najteža protivnika kod kuće već riješili, sada nas još čekaju Avellino, Le Mans i Unicaja", zaključio je Prkačin.

Nikola Vujčić ustvrdio je da Cibona nije iznenadila ni njega ni suigrače: "Očekivali smo ovakvu utakmicu, čestitam im na pobjedi. Istina, nismo se nadali da će biti tako agresivni, odigrali su na toj razini do kraja... Cibona je bila čvrsta u obrani, a mi nismo uspjeli naći svoj napad. Približavali smo se, no nismo ih uspjeli stići."

Što se tiče dočeka u dvorani s bučnim zvižducima, ni to nije iznenadilo Vuju: "Iz Splita sam, nije ništa novo da mi ovdje zvižde. Bilo bi mi čudno da su mi pljeskali."

Josh Childress nije se proslavio, a nakon neuvjerljivog izdanja, razlog nije pronašao u dobroj obrani Cibosa koliko u sebi. "Imao sam loš dan, nisu me limitirali", kazao je Childress, koji ne žali što je prihvatio pokušati u Europi. Za 10 milijuna dolara po sezoni, nije čudno što ne žali... Što se tiče poraza, objašnjenje je bilo jednostavno: "Nova smo momčad, nismo se još dovoljno uigrali."

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Cibona85:76Olympiakos
Sidigas Avellino72:70Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv82:80 *Le Mans Sarthe
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!