Košarka

Garnett: "Moramo igrati puno čvršće"

Sanja Čalić • nedjelja, 09.11.2008.
Garnett: "Moramo igrati puno čvršće"
Foto: Bruno Karadža

Zadrani su, iako bez ozlijeđenih Johnsona i Rančića, uspjeli ostvariti pobjedu nad Krkom, za koju Petrović smatra da je bila lakša nego što je očekivao, dok je trener gostujuće momčadi Ivan Sunara glavni uzrok poraza pronašao u slabijoj obrani…

Trener Krke Ivan Sunara istaknuo je da su Zadrani u ovom dvoboju vrlo dobro kaznili sve pogreške njegove momčadi koja se zbog slabije obrane našla u problemima: "Zadrani su sve iskažnjavali, u prvom redu naš psihološki dio – malu impresiju ulaza u utakmicu gdje smo napravili čistih pogrešaka, razigrali smo ekipu Zadra, a znamo što to znači uz njihov veliki kvalitet pojedinaca. Za razliku od prvih šest kola, ovo je prva utakmica gdje smo slabiju obranu odigrali i u tome leži veliki uzrok naših problema u današnjoj utakmici."

Nakon što je naglasio da je iza njegove momčadi bio vrlo težak tjedan, Aco Petrović se osvrnuo na utakmicu ističući da je Krka zaslužila veliki respekt, ali da je razlika na semaforu trebala biti veća u korist Zadra: "Bili smo pod jednom tenzijom, znamo da ove domaće utakmice moramo pobjeđivati sad kad imamo tih problema. Moja ljutnja ide u tom smjeru, vidjelo se od prvog trenutka da smo napadački pravi jer ako u prvom poluvremenu imaš 65% šuta, onda jednostavno razlika mora biti veća na semaforu i nakon što je završilo 40 minuta i nakon 20 minuta."

Glavni problem svoje momčadi Zadrov strateg vidi u nezadržavanju iste razine koncentracije i intenziteta u trenutku kad novi igrači uđu s klupe: "Naš problem je taj što onog trenutka kad bilo koji igrač treba ući u rotaciju, tada nam intenzitet igre pada i jednostavno se još nismo narotirali na to da možemo bez nekakvog pretjeranog problema rotirati. To je osnovni problem ove momčadi, ne zadržavamo isti nivo igre kad igrači koji su zaslužili par minuta odmora izlaze van i kad ulaze igrači s klupe, bez obzira na ime, tog trenutka nam rezultat pada jer ne možemo zadržati nivo koncentracije i intenziteta onog trenutka kad rotiramo veći broj igrača, što je apsolutno neminovnost budući da za dva tjedna počinje non stop ritam utorak – subota. Ipak, pobjeda lakše nego što sam očekivao."

Svoje viđenje susreta dao je i Marlon Garnett koji je bio jedan od raspoloženijih u zadarskim redovima: "Bila je to pobjeda koja nam je jako trebala, ali kako bismo i dalje napredovali moramo igrati puno čvršće. Igrali smo dosta mekano, da su igrali Lakersi ili netko drugi, vjerojatno bismo igrali mnogo čvršće. Ali bilo nam je važno pobijediti i to je još jedan korak bliže našem cilju, a to je osvajanje ovog natjecanja. Bitna je svaka pobjeda, ali mislim da moramo nastaviti poboljšavati našu obranu i u rotacijama moramo biti čvršći."

U Zadru je, no u Krkinom dresu, odigrao i Zadranin Davor Marcelić koji je u izvrsnoj formi: " Lošije smo odigrali u obrani i u napadu, pogotovo ja, nije mi ništa išlo danas, da sam pogodio nešto, možda bi utakmica bila neizvjesnija, međutim, Zadar je igrao dobro i puno sreće Zadru dalje. Ja se osjećam odlično, trčim, igram cijelu utakmicu, izdržim ritam obrana – napad."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!