Rukomet

Dankinje promarširale 2. kolom

Ivan Forjan • utorak, 11.11.2008.
Dankinje promarširale 2. kolom

Najbolje europske i svjetske rukometašice krenule su u pohod na titulu europskih klupskih prvakinja nešto kasnije od svojih muških kolega. Odigrano je 2. kolo Lige prvakinja, koje je dalo prve odgovore, ali i zaplete unutar grupa. Dankinje u redovima Ikasta i Viborga te Austrijanke iz Hypa natjecanje po skupinama nastavljaju s po dvije pobjede i četiri boda u džepu, dok će djevojke iz Kometala, Elde i Nürnberga svoju priliku za prvu pobjedničku gusjenicu ove sezone tražiti u sljedećem kolu. Najviše sjekira naoštrit će rukovodstvo i igračice koje se natječu u najneizvjesnijoj grupi C...

Prošlogodišnje pobjednice Lige prvakinja, ruske rukometašice Zvezde iz Zvenigoroda, upisale su prva dva boda u domaćem dvoboju protiv makedonske momčadi Kometala iz Skopja. 2500 gledatelja s oduševljenjem je ispratilo hrabru igru motiviranih Ruskinja čija je pobjeda velikim djelom ostvarena dobrom, starom, čvrstom ruskom školom obrane vođenom od strane iskusnog trenera Jevgenija Trefilovog.

U drugom susretu A skupine mnogo uzbudljiviju i rezultatski neizvjesniju utakmicu pružile su nam djevojke iz Ikasta i mađarskog Györija. Nakon poluvremenskog vodstva Mađarica od četiri razlike, Dankinje stižu do 22:22 te potpomognute ozljedom jedne od najboljih u redovima Györija, Anite Görbicz, prelaze u vodstvo i okreću rezultat u svoju korist: "Nakon poluvremena izgledali smo izgubljeno i nismo nalazili adekvatna rješenja u napadu. Njihova kvalitetna obrana dodatno je prevagnula u njihovu korist i to je značilo kraj naših nadanja" – izjavio je nakon utakmice trener momčadi iz Györa, Csaba Konkoly.

Momčadi grupe B nakon 2. kola mogu se poistovjetiti s kolegicama u grupi A što se tiče bodovnog omjera među ekipama. Usprkos ranom crvenom kartonu svoga trenera Andrasa Nemetha, momčad Hypa rutinerski je odradila utakmicu protiv crnogorske Budućnosti, svladavši je sa sedam pogodaka razlike. Ekipa kopenhaškog FCK uspješno se vratila s gostovanja iz Španjolske. Momčad Elde kapitulirala je već nakon visokih 9:17 u korist Dankinja nakon prvog poluvremena. Nošene pogocima Nadine Krause, Maje Savić i Emilie Turey (svaka po sedam zgoditaka) mirno su privele utakmicu kraju.

Grupa C bez ustručavanja zaslužuje radni naslov "Skupina smrti". Sve četiri momčadi izuzetno su poravnate i ravnopravne kvalitetom čemu svjedoče i tijesni rezultati. Svjedoci dvaju trilera bili su gledatelji u dvoranama u Togliatti i Larviku, gdje su istoimeni domaćini svladali Valceu i Podravku te odnijeli prve bodove dodatno zakompliciravši situaciju u grupi.

Jedan od najtrofejnijih i najozbiljnijih kandidata za osvajanje naslova ove sezone, Viborg, ostvario je najvišu i prema gol razlici najveću pobjedu 2. kola svladavši posljednjeplasirani Nürnberg s devet pogodaka razlike. Svojim Njemicama presudila je izvanredna ljevoruka pucačica na poziciji desnog vanjskog, Grit Jurack, pogodivši mrežu čak 15 puta. Svoj obol pobjedi prokomentirala je skromno: "Nije zaista slučaj da svaki put zabiješ 15 komada. Na pobjedu gledamo kao ekipa i okrećemo se dvoboju s ljubljanskim Krimom." U posljednjoj utakmici francuski Metz svladao je Krim te se izjednačio s njim po broju bodova.

Dodajmo još kako igračice Györija ipak imaju zbog čega slaviti. Naime, njihova suigračica Aurelia Bradeanu neposredno nakon utakmice s Ikastom objavila je vijest kako je trudna.

Liga prvakinja, 2. kolo, 9.11.2008.
Skupina A: Zvezda Zvenigorod – Kometal Skopje 30:22 (13:8), Györi – Ikast 25:27 (15:11)
Skupina B: Hypo Niederösterreich - Budućnost 34:27 (17:11), Elda Prestigio - FCK Copenhagen 18:26 (9:17)
Skupina C: Lada Togliatti – Oltchim Valcea 34:33 (15:13), Larvik HK – Podravka Koprivnica 27:26 (12:13)
Skupina D: Viborg HK – 1. FC Nürnberg 39:30 (20:12), Krim Mercator – Metz Handball 26:31 (11:19)

Liga prvaka (Ž) - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Győri Audi ETO KC35:27Ikast-Brande EH
Zvezda Zvenigorod30:22Kometal
1Győri Audi ETO KC 6179:145+3412
2Ikast-Brande EH 6171:173-25
3Kometal 6149:170-214
4Zvezda Zvenigorod 6156:167-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!