Ostali sportovi

Tijesan poraz Borne Katalinića

Maja Giljanović • srijeda, 12.11.2008.
Tijesan poraz Borne Katalinića
Foto: Siniša Ivanković

Šestog dana 37. Europskog amaterskog prvenstva u Liverpoolu dvojica su se hrvatskih boksača u četvrtfinalu oprostila od eventualnog odličja...

U velteru se Borna Katalinić nakon pobjeda protiv Litavca Ramanovoskog u prvom kolu i Srbina Mitrovića u osmini finala nakon samo tri mjeseca ponovno našao u ringu s Jaoidom Chiguerom.

Francuz je, naime, pobijedio Zagrepčanina u Pescari na olimpijskim kvalifikacijama - prekidom u trećoj rundi - a ovog je puta Katalinić nakon što mu se od daljnjeg natjecanja dan ranije oprostio i brat Boris u poluvelteru (Kerber), izgubio Chiguera doista "za dlaku" 8:7.

"Osveta" nije uspjela ni Marku Tomasoviću u superteškoj kategoriji. Splićanin je na olimpijskim kvalifikacijama u Italiji od Kubrata Puleva načet prehladom izgubio prekidom u drugoj rundi, ali i samim je plasmanom u završnicu tada "timbrao" vizu za Peking.

Ovog su puta boksali zapravo te je brončani sa SP u Kini prije tri godine, Bugarin slavio prekidom u drugoj rundi (1:1).

Još nam je preostala samo jedna nada - Mirsad Ahmeti koji će prođe li večeras Rusa Araika Abmartsumova u kategoriji do 57 kilograma minimalno obraniti broncu s EP osvojenu u Plovdivu prije dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!