Tenis

Granollers protiv Argentinaca

Maja Giljanović • srijeda, 12.11.2008.
Granollers protiv Argentinaca
Foto: EPA

Izbornik Španjolske Emilio Sanchez Vicario je Nadalovim otkazom zbog ozljede koljena upražnjeno mjesto u reprezentaciji popunio Marcelom Granollersom...

Sanchez Vicario se odlučio pozvati debitanta u Davis Cupu 22-godišnjeg Granollersa, a nauštrb primjerice Nicolasa Almagra (19.), Tommyja Robreda (21.) i(li) Carlosa Moye. Granollers je, pak, 56. igrač svijeta.

Ove je sezone osvojio svoj prvijenac na ATP Touru u Houstonu protiv Jamesa Blakea, a slavio je i na Challengeru u Tangeru te igrao u finalu St. Brieuca, polufinalu Bratislave te četvrtfinalima Acapulca, Varšave, Amersfoorta, Barlette i Bermuda.

"Marcel je igrač ogromnog potencijala koji je svojim igrama u 2008. zaslužio poziv u reprezentaciju u ovom najvažnijem mogućem trenutku. Bit će to neprocjenjivo iskustvo koje će mu zasigurno poslužiti kao impuls u godinama koje slijede". obrazložio je svoju odluku Sanhez Vicario.

Španjolci u Mar de Platu putuju u četvrtak, a u momčadi su još David Ferrer, Fernando Verdasco, Feliciano Lopez te Santiago Ventura kao zamjena zlu ne trebalo.

Šesto finale u kojem traži treću Salataru nakon 2000. i 2004., Furija protiv Argentine predvođene Juanom del Potrom (8.) i Davidom Nalbandianom (11.) igra od 21. do 23.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!