Košarka

Gurović opet (ne)mora u Hrvatsku

Bernard Jurišić • subota, 15.11.2008.
Gurović opet (ne)mora u Hrvatsku
Foto: Nikola Movrić

Srbijanski košarkaš Milan Gurović još će jednom vjerojatno morati iz kućne fotelje pratiti gostovanje svog kluba u Hrvatskoj. Zagreb CO izvukao je turski Galatasaray u skupini F Eurochallenge kupa, klub za koji igra i naš Andrija Žižić...

"Sretni gubitnik" Zagreb CO danas je saznao svoja tri protivnika u skupini FIBA Eurochallenge kupa. "Mravi" će svoju europsku sezonu nastaviti protiv turskog Galatasaraya, belgijskog Dexia Mons-Hainauta i ukrajinskog Himika iz Južniya.

U Trnsko će tako doći jedna od najboljih turskih momčadi, za koju igra i naš centar Andrija Žižić. Galatasaray je razočarao svoje navijače ispadanjem u kvalifikacijama za Eurokup (bivši ULEB kup), pa će se morati zadovoljiti nastupom u trećem po snazi europskom natjecanju ove sezone.

Zanimljivo je da dres Galatasaraya ove sezone nosi i srbijanski košarkaš Milan Gurović, koji već nekoliko godina ne putuje sa svojim momčadima na utakmice u Hrvatsku. Razlog je zabrana MUP-a Hrvatske zbog četničke tetovaže koju na svojoj nadlaktici ima taj košarkaš, zbog koje nije dobrodošao ni u Bosnu i Hercegovinu. Prije dva mjeseca njegov je klub trebao sudjelovati na pripremnom turniru u Sarajevu, no zbog zabrane ulaska Guroviću u BiH, turski je klub otkazao svoj nastup.

Belgijska Dexia prošle je sezone igrala u finalu ovog ovog natjecanja, gdje su poraženi od latvijskih Baronsa. U prvoj utakmici Zagreb CO gostuje u Istanbulu 25. listopada, a 2. prosinca u Trnsko stižu Ukrajinci, predvođeni bivšim Ciboninim centrom Mađarom Martonom Baderom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!