Liga prvaka (Ž) - Skupina C, 3. kolo, 15.11.2008.
Podravka Vegeta
Podravka Vegeta 20:30 Oltchim
Oltchim

Kokice se osramotile

Ivan Forjan • subota, 15.11.2008.
Kokice se osramotile
Foto: Davor Sajko

Rukometašice hrvatskog prvaka Podravke Vegete pretrpjele su danas jedan od težih poraza otkada se rukomet igra u Koprivnici. Nemilosrdne su bile predstavnice rumunjskog prvaka Oltchima iz Valcee porazivši naše predstavnice u Ligi prvakinja rezultatom 20:30...

Liga prvakinja, treće kolo

Podravka Vegeta – Oltchim Valcea 20:30 (14:13)

Koprivnica, sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića, gledatelja 400
Suci: Vakula i Ljudovik (Ukrajina), delegat: Cuderman (Slovenija)

Podravka Vegeta: Penezić 1, Tatari 5, Franić 4(2), Lovrak, Todorovska 6, Đokić 2, Pasičnik, Bulath 1, Kožnjak, Gaće 1, Palčić

Obrane: Ungureanu 11, Jelčić 4
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 4 minute

Oltchim Valcea: Lecusanu 6, Fiera, Luca 3, Elisei 3, Maier 7(4), Manea 6, Szücs 4, Tacalie, Cherascu, Vadineanu, Puscasu 1, Berehoiu

Obrane: Dinu 18, Tolna –
Sedmerci: 4/4
Isključenja: 4 minute

Skupina C rukometne Lige prvakinja, nazvana još i "skupinom smrti" zbog izjednačenosti ekipa koje se u njoj natječu, od večeras ima novog lidera. Na vrh se probila "mala rumunjska ženska rukometna reprezentacija", ekipa koja daje najviše igračica u nacionalnu selekciju, rumunjski Oltchim. U očekivano teškoj utakmici igračice bivšeg Podravkinog trenera Ivice Rimanića odvajaju se od izabranica Zdravka Zovka te ih tjeraju u očaj dvoznamenkastim porazom.

Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović gorjela je nošena bućnim rumunjskim navijačima koji ipak na kraju imaju razloga slaviti, iako dobar početak Podravke to nikako nije dao naslutiti.

Rezultat je od samog početka bio u strogom egalu, ne dajući previše mogućnosti ni jednoj ekipi kako bi se odvojila. Do prvog vodstva od dva pogotka razlike Podravka dolazi u 17. minuti susreta kada večeras najbolja pucačica domaće ekipe, Todorovska (šest zgoditaka) dovodi svoj klub u prednost. Međutim, rezultat se ubrzo vraća u stanje neizvjesnosti. U razdoblju pred kraj prvog poluvremena domaće igračice nižu pogreške što će se pokazati kao prava uvertira onome što slijedi u 2. poluvremenu. Franić iz sedmerca povisuje na 14:13 dvije minute prije kraja poluvremena, a Bulath iz kontre propušta odvesti svoju ekipu na odmor s dva gola razlike.

U nastavak Podravka kreće s promjenom na desnom krilu gdje umjesto raspucane Todorovske ulazi Anita Gaće. Razlog poraza naših djevojaka leži i u činjenici da Andrea Penezić, glavna šuterica domaće ekipe, postiže svoj prvi i jedini gol na utakmici tek u 34. minuti. Tatari zatim ponovno dovodi domaće u vodstvo što će se pokazati i zadnjim Podravke na utakmici. Žena od sedmerca (večeras četiri od četiri) u Oltchimovoj ekipi, Maier, iz kontre zabija za 16:16 te pokreće snažni i goropadni rumunjski stroj. Ljevoruka pucačica Lecusanu, inače 5. po broju zgoditaka u ovogodišnjoj Ligi prvakinja, dvama pogocima razbija koncentraciju ekipe Zdravka Zovka. Sve kreće nizbrdo po Podravku koja kao da upada u crnu rupu.

Zahvaljujući pogocima sjajne Manee (šest zgoditaka u susretu), te bezidejnosti i puno pogrešaka u napadu Podravke, Rumunjke odlaze na pristojnu prednost od osam golova razlike. Podatak da domaće igračice u nastavku deset minuta nisu mogle zabiti gol (od 35. do 45. kada zabija Franić iz sedmerca) i činjenica da su Rimanićeve igračice za 19 minuta uspjele zabiti golova koliko i u cijelom prvom poluvremenu (13), objašnjava veliko večerašnje slavlje gošći.

Do samoga kraja utakmica je više nalikovala "mlaćenju mrtvog magarca" nego pokušaju Podravkinih igračica da bar smanje i onako veliku gol razliku. Miranda Tatari sukladno sa simbolikom broja svoga dresa zabija 20. pogodak za Podravku čime završava ova kalvarija po Zovku i njegovim igračicama. Ovim porazom Podravka je dotaknula dno grupe C te nestrpljivo iščekuje sutrašnji rasplet utakmice između Lade i Larvika.

Liga prvaka (Ž) - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Podravka Vegeta20:30Oltchim
Larvik HK35:24Lada Togliatti
1Podravka Vegeta 6170:163+78
2Oltchim 5147:136+116
3Larvik HK 6179:169+106
4Lada Togliatti 5140:168-282

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!