Rukomet

Porazi hrvatskih predstavnika

Branko Barić • nedjelja, 16.11.2008.
Porazi hrvatskih predstavnika
Foto: Ivana Strahija

Hrvatski rukomet u trećem kolu Challenge kupa ima dva predstavnika i oba su u svojim prvim susretima ubilježili poraze. Dok poraz Karlovčana kod dvostrukog osvajača ovog natjecanja nije neočekivan, poraz i prikazana igra Porečana u Austriji razočarala je njihove navijače...

Karlovčani su poraženi od Resite s 31:25 u trećem kolu Challenge kupa, no budući da se radi jednom od glavnih kandidata za osvajanje ovog natjecanja, taj rezultat i nije pretjerano loš. Hrvatski predstavnik je na poluvremenu imao sjajnih 14:14 i potpuno unio nemir u redove favoriziranih domaćina, no u nastavku Rumunji ipak bježe na velikih osam pogodaka razlike. Kada se činilo da je riješeno pitanje ne samo pobjednika ovog susreta, već i putnika u sljedeći krug natjecanja, Karlovčani se vraćaju "iz mrtvih" i u posljednjih pet minuta ulaze sa zaostatkom od samo dva pogotka razlike. Resita predvođena Srbinom Bojanom Batulijom ipak u završnici dolazi do ugodne prednosti od pet pogodaka uoči uzvrata.

Rukometaši Poreča, drugi naš predstavnik u ovom natjecanju, razočarali su sa svojim nastupom u Innsbrucku. Iako je trener Saša Ilić uoči puta u Austriju najavljivao da prolaz u osminu finala nije "nemoguća misija", sve njegove teorije pale su u vodu nakon prvih 30 minuta prvog susreta u kojima su postigli tek devet pogodaka, a primili 18. Do kraja su se Porečani malo pribrali, ali na koncu nisu uspjeli izvući bolji rezultat od minus sedam (26:33). Iako nije sve izgubljeno uoči uzvrata koji se za sedam dana igra u Poreču, izgledi za prolazak sada su minimalni.

Challenge kup, treće kolo: Innsbruck – Poreč 33:26 (18:9), UCM Sport Resita – Karlovac 31:25 (14:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!