Rukomet

Još samo četiri mjesta slobodna

Goran Markuš • utorak, 18.11.2008.
Još samo četiri mjesta slobodna
Foto: EPA

Uoči posljednjeg kola ovogodišnje rukometne Lige prvaka samo su još četiri mjesta upitna. U skupini E sve je otvoreno dok skupine D i F još uvijek imaju vrata otvorena za jedan od dva sretnika koji će svoj prolaz tražiti u posljednjem susretu već ovog tjedna…

Dok smo o nevažnoj pobjedi Hammarbya već pisali moramo i spomenuti veliku gostujuću pobjedu Chamberya protiv slovenskog Celja koja im osigurava prvo mjesto u skupini A i prijenos četiri boda u sljedeći krug natjecanja. Susret je krenuo poprilično izjednačeno da bi gosti u posljednjim sekundama prvog poluvremena zabili za minimalnu prednost 13:14. Odlično otvaranje drugog poluvremena Chamberyu donosi +5 u 38., odnosno +7 u 45. minuti i tu je bio kraj svih spekulacija.

Kako je u skupini B sve već odavno riješeno nikakvih iznenađenja nije bilo. Bez većih problema Ciudad Real je kod kuće slavio sa velikih 11 poena prednosti te će u drugi krug natjecanja putovati sa velikih četiri boda, a bez bodova pridružit će mu se danas poraženi Svendborg. Pomalo sramotnu utakmicu odigrala je Bosna protiv Doukasa koji je izjednačenim rezultatom osvojio svoj prvi povijesni bod u Ligi prvaka.

O lakoj pobjedi Kiela već smo pisali, a niti velika Barcelona nije imala problema sa slabašnim Drammenom koji je susret izgubio sa devet poena zaostatka. Tako je u skupini C sve spremno za klasični sraz velikana Kiela i Barcelone koji će u Njemačkoj odlučiti tko prenosi četiri vrlo važna boda u sljedeći krug natjecanja.

Bez većih problema Hamburg je stigao do nova dva boda koja im osiguravaju nastavak Lige prvaka sa četiri boda prednosti dok će veliki pobjednik drugog susreta, FCK Kopenhagen svoj prolazak tražiti u domaćem susretu protiv Prešova. Valja napomenuti kako Tatran ima prednost od samo jednog gola iz prvog međusobnog susreta što dodatno pojačava napetost uoči same utakmice.

U skupini E još je uvijek sve otvoreno i izuzev Kopra svi imaju realne šanse za ostanak u Ligi prvaka. Pobjedom protiv Bukurešta Portland ipak ima malu psihološku prednost uoči posljednjeg susreta sa Koprom dok će Čehovski medvjedi nakon sigurnog slavlja protiv Cimosa tražiti barem jedan bod protiv Steaua, bod koji bi ih vodio u sljedeći krug natjecanja.

Pobjedom protiv Veszprema u vrlo teškoj i izjednačenoj utakmici domaćini su si osigurali nastavak natjecanja s prve pozicije, a s koliko bodova kreću dalje ne ovisi samo o njima. Naime, u slučaju da Haukar koji je u najgoroj utakmici dosad u Ligi prvaka izgubio protiv Zaporožja, pobjedi Veszprem Flensburg nastavlja svoj put u Europi sa četiri boda. U slučaju mađarskog slavlja oba tima prenosit' će samo dva boda.

Dva izjednačena rezultata u petom kolu grupe G osiguravaju Ademaru, koji je Francuzima ukrao bod, nastavak natjecanja sa tri boda dok će Montepellier prenositi samo jedan. Iako Austrijanci mogu biti prezadovoljni osvajanjem prvog boda u sezoni nakon jedne vrlo tijesne utakmice Zurich je taj koji će i dalje nastupati na europskom tlu.

Pobjedom protiv Plocka Szeged je osigurao za njih odlično treće mjesto u skupini H i u posljednjem krugu bit će posljednja prepreka našem CO Zagrebu prema osvajanju prvog mjesta u grupi. Naime, kako Zagreb i Lowen imaju jednak broj bodova gol razlika će odlučiti o konačnom poretku. CO Zagreb vodi sa dva gol više, no Nijemce čeka nešto lakši ogled protiv Plocka koji još uvijek nema niti jedan osvojen bod u Ligi prvaka.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Atletico de Madrid37:26GOG
ASE Doukas20:20Bosna BH Telecom
1Atletico de Madrid 6228:135+9312
2GOG 6176:173+36
3Bosna BH Telecom 6157:172-155
4ASE Doukas 6126:207-811

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!