Košarka

Velike razmjene Knicksa, Carlesimu otkaz

Branimir Korać • subota, 22.11.2008.
Velike razmjene Knicksa, Carlesimu otkaz
Foto: EPA

Burna noć u NBA ligi. New York Knicksi očistili su salary cap razmjenom Zacha Randolpha i Jamala Crawforda dok je Oklahoma City Thunder otpustila trenera P.J. Carlesima...

New York Knicksi potvrdili su dva velika tradea u kojima je jedina logika stvaranje prostora pod salary capom za dovođenje neke velike zvijezde. Bivši stanovnici New Yorka tako su ponajbolji igrači Knicksa Jamal Crawford i Zach Randolph. Dok je Randolphov trade očekivan i najavljivan, Crawfordov je prilično iznenađenje.

Crawford je poslan u Golden State Warriorse, a u suprotnom smjeru će korisno krilo Al Harrington. Randolph je, pak, poslan u Los Angeles Clipperse u društvu Mardyja Collinsa u zamjenu za Cuttina Mobleya i Tima Thomasa.

Na prvi pogled Knicksi su napravili "glupost", ali dublja projekcija razmjene pokazuje kako su se svjesno odrekli velikih imena kako bi se riješili i njihovih velikih ugovora i u konačnici dobili prostora za potpisati neko jako ime u ljeto 2010. godine. Prve mete koje se spominju su Chris Bosh, Dwyane Wade i LeBron James za koje će imati dovoljno prostora, posebice ako se zna da im dosta prostora donosi i istek ugovora Malika Rosea. LeBron se već duže vrijeme veže uz Knickse i Netse, sad je pitanje kakva će njegova odluka biti.

Nije promjena bilo samo u New Yorku već i u Oklahomi koja je raskinula ugovor s trenerom P.J. Carlesmom. Carlesimo je očajno startao s istina slabim Thunderom u ovu sezonu i nakon 13 susreta upisali su omjer od skromnih 1-12. Carlesimo inače ima negativan omjer pobjeda i poraza u karijeri, a slična sudbina ovoj već ga je snašla u Portlandu i Golden Stateu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!