Tenis

Senzacija je kompletirana

Ivor Krapac • nedjelja, 23.11.2008.
Senzacija je kompletirana
Foto: EPA

Španjolski tenisači su treći put u povijesti pobjednici Davis Cupa. Izabranici Emilija Sancheza su u finalu Svjetske skupine, u kojem su imali status autsajdera, iznenadili sve neutralne pratitelje, a šokirali argentinsku reprezentaciju i domaće navijače u Mar del Plati...

Nakon što su Španjolci ostali bez ozlijeđenog Rafaela Nadala, malo tko bi stavio novac na mogućnost da će Argentinci predvođeni Davidom Nalbandianom i Juanom Martinom Del Potrom propustiti uzeti trofej pred svojim navijačima, no u Davis Cupu su se već događale podjednako neočekivane, pa i neobičnije stvari. Momčad izbornika Emilija Sancheza Vicarija zaključila je posao pobjedom u prvom nedjeljnom meču, u gotovo četiri sata dugom trileru u izvedbi Fernanda Verdasca i Josea Acasusa.

Ljevoruki Španjolac slavio je sa 6:3, 6:7(3), 4:6, 6:3 i 6:1, osiguravši svojoj reprezentaciji nedostižnih 3-1. Bio je to ogled pun preokreta, a Acasusu je na koncu ponestalo snage za ozbiljniji otpor u odlučujućem setu. U toj fazi meča uhvatili su ga grčevi u nogama, smetala je i bol u trbušnim mišićima, a ni pomoć fizioterapeuta početkom seta nije uspjela bitnije popraviti stanje.

Prva četiri seta bila su puno kompetitivnija. U prvom i četvrtom Verdascu je bio dovoljan po jedan break, dok je u preostala dva Acasuso bio nijansu jači, izdržavši sve suparnikove nalete i nadoknađivanje breaka zaostatka po dva puta u svakom setu.

Ono što se činilo nemogućom misijom je, tako, okončano nakon četiri meča, a treba dodati i da je na konačni ishod utjecalo što Argentinci danas nisu imali Del Potra, koji je prekjučer protiv Feliciana Lopeza osjetio istegnuće bedrenog mišića i u nedjelju nije mogao na teren. No, s obzirom da suparnici nisu mogli računati na prvog tenisača svijeta, Argentinci neće moći pronaći razlog za poraz u tom izostanku.

Davis Cup, finale: Argentina - Španjolska 1-3 (Acasuso - Verdasco 3:6, 7:6(3), 6:4, 3:6, 1:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!