Zimski sportovi

Stiegler na pragu povratka

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 24.11.2008.
Stiegler na pragu povratka
Foto: Davor Sajko

Karizmatična američka skijašica austrijskih korijena, Resi Stiegler, prema najnovijim je informacijama vrlo blizu povratku na skijaške staze. Stiegler, koja je prošlog prosinca zadobila težu ozljedu koljena u utrci velesaloma, koju je kasnije obnovila na humanitarnoj nogometnoj utakmici u SAD-u, snagu bi s ostalim skijašicama mogla usporediti već u sljemenskom slalomu, koji je na rasporedu 4. siječnja.

Ozljeda križnih ligamenata Stiegler je s terena izbacila na četiri mjeseca, a neozbiljnost u nogometnoj utakmici još otprilike toliko. Simpatična američka skijašica zbog toga je propustila početak ove sezone, ali prema informacijama iz američkog tabora, njezina je ozljeda sada sanirana i upravo bi slalom u Zagrebu mogao donijeti njezin povratak.

"Trenutno se osjećam jako dobro, svu svoju energiju ulažem i dalje ću ulagati u stjecanje kondicije kako bih mogla u punoj snazi nastupiti na utrkama FIS Svjetskog kupa. Nastupiti bi mogla već u prosincu, sve će odrediti moj organizam."

Njezina kolegica iz reprezentacije pak Caroline Lalive u čevrtak je nakon treninga prevezena u Valley Medical Center zbog bolova u predjelu trbuha, za koje se ispostavilo da su uzrok upale slijepog crijeva. Na Lalive je obavljen i operativni zahvat, no nastup u brzim disciplinama u Lake Louiseu početkom prosinca za koje se pripremala nakon dvogodišnje stanke zbog ozljede, sada je došao pod ogroman znak pitanja.

"Nadamo se da će se Caroline brzo oporaviti i vratiti na staze što je prije moguće.", rekao je direktor američke alpske skijaške reprezentacije Jesse Hunt. "Pripremala se za start sezone u Lake Louiseu pročetkom prosinca, a sada je taj nastup u pitanju... Ona je veliki borac, i uza sve ju probleme ubrzo očekujemo na snijegu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!