Rukomet

Kraj za hrvatske predstavnike

Branko Barić • ponedjeljak, 24.11.2008.
Kraj za hrvatske predstavnike
Foto: Ivana Strahija

Nakon trećeg kola Challenge kupa i Kupa EHF nije preostao niti jedan hrvatski predstavnik u tim europskim klupskim natjecanjima. Tako će hrvatski rukomet predstavljati jedino CO Zagreb u Ligi prvaka, što objektivno i nije neko iznenađenje...

Poreč je ubilježio pobjedu u uzvratnom susretu trećeg kola Challenge kupa, no niti u jednom trenutku nije bio blizi da sustigne minus sedam donesenih iz Innsbrucka prije tjedan dana. Banić i Maraković odigrali su odličnu partiju i postigli po devet pogodaka, no to je bilo dovoljno tek za 31:29.

Austrijanci su prolaz praktički osigurali već u prvom susretu, pa je u dvorani Veli Jože trebalo samo rutinski čuvati tu prednost. Prvo ime Innsbrucka bio je Jovanović s 13 pogodaka.

Jaka momčad Resite i u uzvratu je svladala Karlovac i potvrdila svoj prolazak u osminu finala Challenge kupa. Nakon 25:31 iz Rumunjske, Karlovčani su poraženi i na svom parketu s uvjerljivih 34:26. Rumunji tako bez velikih stresova nastavljaju pohod ka obrani naslova u ovom natjecanju.

Uvjerljiv je bio i španjolski Aragon protiv Nexea u trećem kolu Kupa EHF. Od Našičana se nije niti očekivalo čudo, pa njihov poraz 33:24 u Zaragozi ne treba shvatiti previše tragično.

Tako je okončala još jedna europska avantura hrvatskih klubova, od kojih se, s iznimkom Zagreba, odavno ne očekuju neki ozbiljniji rezultati. Ostaje jedino za nadati se da će Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj malo promijeniti situaciju u našem rukometu, te da će i naš klupski rukomet od sljedeće sezone biti nešto konkurentniji u europskim okvirima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!