Košarka

Slovenci prednjačili

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.11.2008.
Slovenci prednjačili
Foto: Nikola Movrić

Hrvati su diljem Europe proteklog vikenda pružali zapažene igre. Vrlo dobrim učincima istaknuli su se naši igrači koji nose dresove slovenskih klubova...

AUSTRIJA

Jurica Dražović (UBC St. Pölten): Nakon pet startnih poraza, prvu ovosezonsku pobjedu u austrijskom prvenstvu ostvario je St. Pölten. On je u derbiju začelja bio bolji od Graza 83:70, a Jurica Dražović u pobjedi svog kluba sudjelovao je 19 minuta s pet poena (2/4 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka.

Marko Morić (Oberwart Gunners): Oberwart je zadržao vodeću poziciju na ljestvici pobjedom protiv Klosterneuburga 83:61. U laganoj pobjedi Marko Morić bio je prvo ime susreta, igrao je 25 minuta i ubacio 23 poena (9/15 za dva, 5/7 slobodna) uz šest skokova i dvije osvojene lopte.

Milan Stegnjaić (Oberwart Gunners): U pobjedi protiv Klosterneuburga minutažu je dobio i Milan Stregnjaić. Igrao je dvije minute manje od Morića i za to vrijeme ubacio osam poena (3/4 za dva, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Zoran Helbich (Klosterneuburg): Zoran Helbich nije uspio izaći kao pobjednik u dvoboju s hrvatskim dvojcem u Oberwartu. Naš internacionalac bio je među boljim pojedincima kod poraženih, igrao je 21 minutu i ubacio 11 poena (4/7 za dva, 1/2 za tri) uz pet skokova.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Prvi poraz ove sezone upisao je Spirou Charleroi i to na gostovanju kod Antwerpena 88:76. Jure Lalić nije se istaknuo, Dražen Anzulović dao mu je 13 minuta, Lalić je ostao bez poena (0/2 za dva) uz dva skoka.

Pankracije Barać (Charleroi): Dok je Lalić bio posve neprimjetan, dobru utakmicu odigrao je Pankracije Barać. On je igrao 15 minuta i ubacio deset poena (3/3 za dva, 1/1 za tri, 1/1 slobodna) uz dvije osvojene lopte. Barać bi dobio i značajniju minutažu da nije imao problema s osobnim pogreškama.

CIPAR

Marko Car (Etha): Etha je upisala i četvrti prvenstveni poraz, novi je stigao na gostovanju kod Achilleasa 88:70. Marko Car tek je pristigao na Cipar, a protiv Achilleasa sudjelovao je s pet poena.

Alen Trepalovac (Etha): U novom porazu Ethe nije se istaknuo niti Alen Trepalovac. Nekadašnji centar Cibone postigao je šest poena.

ČEŠKA

Denis Mujagić (Podebrady): Podebrady je ispustio bodove na gostovanju kod Opave i upisao je poraz 88:87. Denis Mujagić kod poraženih igrao je 28 minuta i za to vrijeme ubacio 12 poena (4/6 za tricu) uz dvije asistencije i pet ukradenih lopti.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Hyeres Toulon neočekivano je izgubio na svom parketu od Vichyja 81:67. U domaći sastav vratio se Hrvoje Perinčić nakon ozljede, a za 19 minuta ostao je bez poena (0/3 za dva) uhvativši dva skoka.

Slaven Rimac (Le Havre): U dobrom kolu za goste pobjedu na strani upisao je i Strasbourg koji je nadigrao Le Havre 83:73. Slaven Rimac kod poraženih dobio je malu minutažu, igrao je tek tri minute i stigao samo upisati jednu asistenciju.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (Oldenburg): Oldenburg je ostvario važnu pobjedu protiv Brose Basketsa 76:73 koja ga drži u samom vrhu njemačke Bundeslige. Jasmin Perković igrao je 29 minuta i ubacio deset poena (2/6 za dva, 2/5 za tri) uz šest skokova i dvije asistencije.

GRČKA

Damir Mulaomerović (PAOK): Vrlo važan dvoboj i za PAOK i za Olympiju otišao je na stranu PAOK-a. Damir Mulaomerović dobio je kod pobjednika 16 minuta i za to vrijeme ubacio tri poena (1/2 za dva, 0/1 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka i tri asistencije.

Nikola Vujčić (Olympiakos): Najveći grčki, a možda i europski, košarkaški derbi otišao je na stranu Panathinaikosa. U paklenoj atmosferi PAO je bioo bolji od Olympiakosa 86:69. Nikola Vujčić dobro je ušao u utakmicu, ali brzo je završio na klupi i kasnije nije imao previše utjecaja na igru. Igrao je 13 minuta i ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/2 za tri) uz dva skoka.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Post od pet kola bez pobjede Dramas je prekinuo pobjedom protiv Olimpiasa 65:57. Najveće zasluge za ovu pobjedu idu Ivanu Kartelu koji je za 29 minuta ubacio 19 poena (4/7 za dva, 11/16 slobodna) uz 11 izborenih prekršaja, 11 skokova i dvije ukradene lopte.

Željko Župić (KAO Dramas): Željko Župić nije bio toliko raspoložen kao Kartelo. On je imao veću minutažu, igrao je 38 minuta, ali je ubacio tek četiri poena (2/4 za dva, 0/2 za tri) uz pet skokova i tri asistencije.

Matija Češković (ICBS): ICBS je gostovao kod stopostotnog Ilisiakosa i upisao poraz 73:65. Matija Češković pružio je solidnu igru kod poraženih, za 32 minute ubacio je 11 poena (3/8 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna)uz tri skoka i pet asistencija.

Hrvoje Henjak (Rethimno): Stopostotan je ostao i Rethimno koji je ostvario pobjedu na gostovanju kod Apollona 76:72. U teško izborenoj pobjedi Hrvoje Henjak igrao je 13 minuta i ubacio deset poena (4/6 za dva, 2/2 slobodna).

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE): Nakon lošeg ulaska u utakmicu, ZTE se probudio i na kraju upisao pobjedu protiv Dombovara 99:90. Srđan elbich je bio među najboljim pojedincima kod pobjednika s 20 poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): U derbiju sedmog kola talijanske lige Benetton je poražen na gostovanju kod Fortituda 73:61. Sandro Nicević nije se posebno istaknuo, igrao je 21 minutu i ubacio osam poena (3/4 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

POLJSKA

Damir Miljković (Turow): Devetu prvenstvenu pobjedu Turow je upisao na gostovanju kod slabog Gornika slavivši 75:65. Momčad iz Zgorzeleca predvodio je Damir Miljković s 19 poena (5/6 za dva, 2/5 za tri, 3/3 slobodna) uz tri skoka, dvije asistencije i tri ukradene lopte za 37 minuta.

Kristijan Ercegović (Gornik): Gornik je upisao već osmi poraz, a Kristijan Ercegović nije imao svoju večer. Igrao je tek četiri minute i za to vrijeme napravio tri osobne pogreške.

RUMUNJSKA

Miro Vranjić (Dinamo Bukurešt): Bukureštanski Dinamo pregazio je slabu Oradeu 107:49 i ostvario drugu prvenstvenu pobjedu. Miro Vranjić kod pobjednika igrao je deset minuta i ubacio tri poena (0/2 za dva, 1/3 za tri) uz dvije asistencije.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): CSKA iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto je najjača momčad Rusije. U posljednjem susretu pregazio je Enisey iz Krasnojarska 89:42. Zoran Planinić u demoliranju Eniseya sudjelovao je 20 minuta, ubacio je osam poena (3/4 za dva, 0/1 za tri, 2/3 slobodna) uz četiri skoka i četiri asistencije.

Marko Popović (Uniks Kazan): Uniks je uspješno odradio gostovanje kod Urala i slavio 88:75, a Marko Popović zbog ozljede je igrao tek petminuta. Za to vrijeme upisao je dvije asistencije i ostao bez poena (0/1 za dva).

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Krešimir Lončar bio je solidan na gostovanju u Permu i za 25 minuta ubacio je osam poena (3/7 za dva, 2/3 slobodna) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

SLOVAČKA

Jure Lozančić (Nova Ves): Vodeća Prievidza upisala je tijesnu pobjedu na gostovanju kod Nove Vesi. Domaćin je pao tek u posljednjoj dionici, a kod Nove Vesi među najboljima bio je Jure Lozančić koji je za 25 minuta ubacio 18 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Dario Livajić (Prievidza): Dario Livajić pomogao je Prievidzi na putu do nove pobjede s četiri ubačena poena.

Ivan Škara (Banska Bystrica): Košice su očekivano poražene na gostovanju kod dobre Banske Bystrice. U dresu Banske Bystrice vrlo dobro je odigrao Ivan Škara koji je za 27 minuta ubacio 16 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

Ivan Barišić (Komarno): Komarno je vrlo brzo riješio pitanje pobjednika protiv Handlove te je na kraju slavio 80:66. Ivan Barišić u pobjedničkom sastavu za 29 minuta ubacio je 13 poena uz osam skokova i tri asistencije.

Goran Marić (Komarno): Manju minutažu dobio je Goran Marić koji je igrao tek devet minuta i za to vrijeme ubacio četiri poena uz tri skoka.

Antonio Bičvić (Handlova): Neočekivano malu minutažu kod Handlove imao je Antonio Bičvić. On je igrao tek 12 minuta i ubacio dva poena.

Dražen Klarić (Poprad): Poprad je na svom parketu upisao poraz od bratislavskog Intera 82:73. Kod poraženih Dražen Klarić igrao je 20 minuta i ubacio 11 poena uz 13 skokova i dvije blokade.

SLOVENIJA

Denis Toroman (Luka Koper): Luka Koper nije imala nikakve šansena gostovanju kod Heliosa. Domaćin je slavio lakše nego što to govori konačnih 94:82. Denis Toroman igrao je za Koprane 35 minuta i ubacio devet poena (1/3 za dva, 2/7 za tri, 1/2 slobodna) uz pet skokova.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Dražen Bubnić bio je među najboljim igračima Koprana u gostujućem porazu. Za 26 minuta ubacio je 19 poena (6/11 za dva, 2/2 za tri, 1/3 slobodna) uz pet skokova, pet asistencija i tri osvojene lopte.

Ivan Šimunić (Luka Koper): Uz bok Bubniću bio je i Ivan Šimunić koji je također ubacio 19 poena (6/7 za dva, 7/8 slobodna) te tome dodao četiri skoka za 25 minuta.

Davor Marcelić (Krka): Krka ostaje jedina neporažena momčad slovenskog prvenstva. U ovom kolu nadigrala je Zlatorog s 82:75, a Davor Marcelić igrao je 33 minute i ubacio osam poena (1/1 za dva, 1/1 za tri, 3/4 slobodna) uz osam skokova.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Nova Gorica je poražena u derbiju začelja od Epic Misela iz Postojne 93:76. Vlado Pašalić kod poraženih je za 29 minuta ubacio 12 poena (5/9 za dva, 2/2 slobodna) uz pet skokova.

Vjeran Soldo (Epic Misel): Postojna je došla do druge prvenstvene pobjede, a među boljima kod pobjednika bio je Vjeran Soldo koji je igrao 18 minuta i ubacio 11 poena (5/6 za dva, 1/2 slobodna) uz šest skokova.

Antonio Žižić (Epic Misel): Dok je Soldo bio među boljima, Antonio Žižić bio je najbolji pojedinac kod pobjednika. Igrao je 23 minute i ubacio 15 poena (6/6 za dva, 3/4 slobodna) uz pet skokova.

Marin Han (Geoplin Slovan): Geoplin se dosta mučio s Mercatorom i tijesno je slavio 91:87. Marin Han nije zadobio trenerovo povjerenje i igrao je tek šest minuta te ubacio četiri poena (2/2 za dva).

Marko Šamanić (Hopsi Polzela): Polzela je furioznom završnicom uspjela izboriti pobjedu protiv Zagorja 79:69. U zanimljivom susretu vrlo dobar kod pobjednika bio je Marko Šamanić koji je za 27 minuta ubacio 18 poena (7/10 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz dva skoka i pet asistencija.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Union Olimpija u NLB ligi ugostila je momčad Partizana i upisala poraz 66:61 zahvaljujući slaboj igri u posljednjoj dionici. Damjan Rudež igrao je 16 minuta i ubacio osam poena (3/4 za dva, 0/3 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

ŠPANJOLSKA

Stanko Barać (Tau Ceramica): Tau Ceramica održala je košarkašku lekciju Murciji te slavila 105:60. U visokoj pobjedi momčadi iz Vitorije Stanko Barać igrao je 17 minuta i ubacio osam poena (3/5 za dva, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije osvojene lopte.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Bilbao i Joventut odigrali su susret "bez obrana" u kojem je Joventut slavio 116:100. Marko Banić kod poraženih igrao je 33 minute i ubacio devet poena (3/3 za dva, 3/4 slobodna) uz šest skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Manju minutažu imao je Drago Pašalić koji je igrao tek četiri minute i za to vrijeme ubacio četiri poena (2/3 za dva) uz dva skoka.

Marko Tomas (Real Madrid): Real nije imao većih problema protiv Gran Canarije na svom parketu,. Slavio je 95:80, a Marko Tomas igrao je 13 minuta i ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/1 slobodna) uz dvije asistencije.

ŠVICARSKA

Martin Mihajlović (Vacallo): Vacallo u švicarskom prvenstvu nije još uvijek napravio kriv korak. Osmu uzastopnu pobjedu ubilježio je na gostovanju kod Rhonea slavivši 84:68. Martin Mihajlović za 35 minuta kod pobjednika je ubacio 12 poena (3/7 za dva, 2/5 za tri, 0/2 slobodna) uz šest skokova i dvije osvojene lopte.

Slaven Smiljanić (Vacallo): Vrlo dobru utakmicu kod Vacalla odigrao je i Slaven Smiljanić koji je za 33minute ubacio 17 poena (1/1 za dva, 5/11 za tri) uz četiri skoka, četiri asistencije i četiri osvojene lopte.

TURSKA

Andrija Žižić (Galatasaray): Sedmo kolo turskog prvenstva Galatasarayu je donijelo dvoboj s Karsiyakom i laganu pobjedu 71:55. Nakon nekoliko sjajnih utakmica u nizu, Andrija Žižić ubilježio je skroman učinak za 23 odigrane minute. Ubacio je tek dva poena (1/4 za dva) uz pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!