Rukomet

Sve spremno za veljaču

Goran Markuš • utorak, 25.11.2008.
Sve spremno za veljaču
Foto: EPA

Četiri kluba iz Španjolske i Njemačke, dva iz Francuske i Danske te po jedan iz Hrvatske, Mađarske, slovenije i Rusije prezimit će u Ligi prvaka čiji nastavak je na rasporedu već u veljači, odmah nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj…

U skupini A već je od prošlog kruga sve bilo poznato stoga su dvije domaće pobjede stigle više-manje očekivano. Tako je Hammarby pobjedom protiv vodećeg Chamberya koji u sljedeći krug Lige prvaka putuje sa maksimalna četiri boda, potvrdio treće mjesto i svoj odlazak u kup kupova. Pivovarna Laško kod kuće je bez većih problema svladala Karys i tako se kvalificirala za ostanak u Ligi prvaka, a u sljedeći krug putuje bez bodova.

U skupini B već se nakon četvrtog kruga znalo kako Ciudad Real nastavlja svoj put sa maksimalna četiri boda, a slijedi ga Svendborg bez bodova stoga niti ovdje ne čude još dvije sigurne pobjede domaćina. Trećeplasirana Bosna koja će svoj europski put nastaviti u kupu kupova bez ozbiljnijih problem svladala je Svendborg tako se iskupivši za prošlo kolo i prilično sramotno izjednačenje sa posljednjim Doukasom koji je u posljednjem kolu doživio još jedan veliki poraz od vodećeg Reala.

Put Metalurga u kup kupova već je bio poznat što su i sami potvrdili sigurnom pobjedom protiv direktnog protivnika, Drammena. Međutim, svima je zasigurno zanimljiviji već klasični sraz Kiela i Barcelone u kojem je neočekivano lako domaća momčad stigla do dva nova boda i tako osigurala put u sljedeći krug sa četiri vrlo važna boda. S druge strane, Španjolce sada čeka teška zadaća pošto su skupinu prošli bez osvojenog boda za daljnje natjecanje.

HSV je već prije ovog, posljednjeg kruga znao kako natjecanje nastavlja sa maksimalna četiri boda dok je njegova posljednja žrtva, Crvena Zvezda bila uvjerljivo posljednja bez ikakvih šansi za europskim proljećem. Direktna borba za drugo mjesto odvijala se u Danskoj gdje je domaći FCK mirnom i konstantnom igrom ipak uspio svladati gostujući Tatran koji je prije samog susreta imao gol viška i tako osigurao svoj nastavak natjecanja u Ligi prvaka dok će Prešov svoj europski put nastaviti u kupu kupova.

Steau je najgore prošao nakon posljednjeg kola u kojem je bez ozbiljnije borbe poražen od Čehovskih medvjeda što ih baca na treće mjesto, a samim time i iz Lige prvaka te će svoju europsku slavu tražiti u kupu kupova. Iako su imali najveću psihološku prednost San Antonio je vrlo slabom obranom u drugih 30 minuta prokocka šest golova iz prvog poluvremena i Koper pobijedio sa samo dva gola "viška" zbog čega su izgubili prvo mjesto u skupini i u sljedeći krug odlaze sa dva boda, isto kao i Čehovski medvjedi.

Novom pobjedom mađarski Veszprem osigurao je prolazak skupine sa dva boda. Iako bi im pobjeda donijela prolazak grupe bez bodova Haukar nije mogao ozbiljnije zaprijetiti puno boljem protivniku i svoj put nastavlja u kupu kupova. Prvoplasirani Flensburg nakon za gledatelje vrlo zanimljivog susreta protiv Zaporožja novom pobjedom potvrđuje prvo mjesto u skupini i nastavak natjecanja u Ligi prvaka sa dva boda.

U skupini G nepoznanica uoči posljednjeg kruga nije bilo i dvije domaće pobjede sasvim su očekivane. Tako će poraženi Ademar svoj put u Ligi prvaka nastaviti sa tri boda dok će ovog puta bolji Zurich proljeće dočekati u kupu kupova. Francuski Montepellier velikom pobjedom nad Bregenzom samo je potvrdio drugo mjesto u skupini i prolazak svoje grupe sa minimalnim bodom.

Iako je rasplet situacije u skupini H nama već odavno poznat valja još jednom spomenuti veliku pobjedu Lowena u gostima kod posljednjeg Plocka čime su si Nijemci osigurali prvo mjesto u skupini i nastavak natjecanja sa dva boda. CO Zagreb sa drugog mjesta kreće dalje, a u sljedeći krug također prenosi dva boda dok će njihova posljednja žrtva, Pick Szeged svoj europski put nastaviti u kupu kupova.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bosna BH Telecom32:26GOG
Atletico de Madrid41:19ASE Doukas
1Atletico de Madrid 6228:135+9312
2GOG 6176:173+36
3Bosna BH Telecom 6157:172-155
4ASE Doukas 6126:207-811

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!