Nogomet

Juventus s nulom ide dalje

Zoran Zdelar • utorak, 25.11.2008.
Juventus s nulom ide dalje
Foto: EPA

Zenit i Juventus su u iznimno sadržajnoj utakmici podijelili bodove, a to je Talijanima bilo sasvim dovoljno za osiguravanje prolaska među 16 najboljih momčadi u Europi. Real je minimalnom pobjedom također osigurao prolaz dalje...

Juventusu bod dovoljan

Talijanski Juventus uspio je u svom naumu osvajanja minimalno boda na gostovanju u St. Petersburgu kod Zenita. Utakmica za koju se tijekom dana nagađalo da bi vrlo lako mogla biti odgođena, zbog eksplozije u kojoj su poginule tri osobe, a dogodila se u neposrednoj blizini Zenitova trening centra. No, procijenjeno je kako to ipak neće utjecati na odigravanje utakmice te je ona održana po rasporedu.

Juventus je u Rusiju stigao bez brojnih nogometaša, no i s takvom momčadi odigrali su dovoljno dobro kako bi osvojili jedan bod i time izborili plasman među 16 najboljih u Europi, a sad im je motiv ubilježiti u idućoj utakmici novi pozitivan rezultat kako bi ostali na vrhu ljestvice skupine H.

Nogometaši Zenita imali su nešto više vremena loptu u svom posjedu, no Talijani su zato bili znatno konkretniji te su stvorili veći broj prilika. Juventus je mogao povesti nakon samo dvije minute igre, no tada Iaquinta iz odlične situacije ipak nije pucao precizno glavom.

Utakmica je obilovala prilikama, pravo je čudo kako nije barem nekoliko pogodaka postignuto, no očito su se u dijelu prilika vratari pokazali kao iznimno raspoloženi, dok u drugom dijelu napadači ipak nisu bili dovoljno precizni.

Na dvobju je stvoreno više od 15 iznimno izglednih prilika, pa ih nema ni smisla sve navoditi. Spomenimo još tek da je cijelu utakmicu prilično dobro odigrao i hrvatski reprezentativac, a uskoro nadamo se i član Dinama ili Hajduka, Ivica Križanac.

Real morao uvjerljivije

Madridski Real pridružio se Juventusu, koji je već ranije danas bodom u Rusiji izborio prolaz među 16 najboljih. Momčad Bernda Schustera upisala je pobjedu na gostovanju kod bjeloruskog prvaka, no navijači teško da će biti oduševljeni minimalnim slavljem protiv objektivno ipak prilično slabije momčadi.

Na konačan ishod ipak su utjecali vjerojatno i brojni izostanci u Real Madridu, koji je protiv BATE Borisova poveo već u 7. minuti. Drenthe je probio lijevi bok, proigrao na prvu vratnicu Saviolu, koji propušta loptu, a na drugoj se vratnici našao iskusni Raul koji nije propustio svladati Veremka i obradovati svoje navijače i suigrače.

Domaćini prvi put prijete u 12. minuti, kada se pred Casillasom našao Stasevich, no nije prilikom udarca bio dovoljno precizan i lopta je prohujala pored lijeve vratnice. Prije odlaska na 15-minutni odmor Real je imao dvije lijepe prilike za povećanje vodstva, no nije ih iskoristio.

U nastavku utakmice Realovi nogometaši kao da su se povukli zadovoljni rezultatom, pa je BATE imao nešto više prostora za igru, a to su samo djelomično uspjeli iskoristiti. Španjolskog vratara ipak nitko nije primorao na vađenje lopte iz vlastite mreže, dok je Real u samoj završnici stvorio još pokoju solidnu priliku.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit0:0Juventus
BATE Borisov0:1Real Madrid
1Real Madrid 69:5+412
2Juventus 67:3+412
3Zenit 64:7-35
4BATE Borisov 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!