Nogomet

Arsenal rukom među 16

Zoran Zdelar • utorak, 25.11.2008.
Arsenal rukom među 16

U Londonu će Arsenal večeras slaviti prolaz među 16 najboljih u Europi, no do toga su stigli pogotkom zahvaljujući igranju rukom, a kojem je prethodilo nepravilno izvođenje slobodnog udarca...

Arsenal slavio kontroverznim pogotkom

Arsenal je večeras stigao do pobjede koja im je osigurala mjesto među 16 najboljih klubova u Europi, no teško da bi se nakon ove utakmice moglo reći da su pronašli izlaz iz krize. Kijevski je Dynamo itekako pružio dobar otpor pred očekivano punim tribinama Emiratesa, a moglo bi se reći da su unatoč terenskoj inferiornosti, njihove prilike bile nešto ipak izglednije.

No, na kraju se samo rezultat pamti, a na semaforu je nakon posljednjeg sučevog zvižduka ostalo pisati Arsenal 1 Dynamo 0. Domaćini su prvu pravu priliku imali tek u 35. minuti i to sasvim dovoljno govori o njihovoj igri. Tada se nije najbolje snašao Van Persie na ubačaj Vele s boka, pa je Bogush ipak sačuvao tom prilikom svoju mrežu netaknutom.

Koju minutu kasnije momčad iz Kijeva bilježi odličnu priliku, no zbog zaleđa je zaustavljena akcija u kojoj se Bangoura našao u sjajnoj poziciji nakon velike pogreške bivšeg kapetana Gallasa.

Domaćini su već u otvaranju drugog poluvremena imali odličnu priliku za dolazak u vodstvo, no u velikoj gužvi ni iz nekoliko udaraca nisu uspjeli svladati Dynamova vratara.

U 78. minuti vratar Almunia sjajnom reakcijom spašava svoju mrežu od naleta Milevskiyja, koji je pucao s malene udaljenosti. Vjerojatno bi obje strane na temelju prikazane igre bile relativno zadovoljne podjelom bodova, ali kompletan plijen na kraju je ipak završio u rukama Arsenala, no još će se neko vrijeme pričati o tom pogotku.

Cesc Fabregas na vlastitoj polovici izveo je na brzinu slobodan udarac, nije čak ni loptu primirio, a pred protivničkim šesnaestercem visokom loptom direktno upošljava Nicklasa Bendtnera koji rukom prihvaća loptu, a zatim iz prilično teške pozicije svladava vratara Dynama za iznimno bitnu pobjedu koja im je osigurala prolaz dalje.

Zbog toga su živci popustili Aliyevu koji je u 89. minuti isključen iz igre. Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević odigrao je cijelu utakmicu pretrčavši ukupno gotovo 11 kilometara.

Feneru ostaje teška borba za Kup Uefa

Nekadašnji osvajač Lige prvaka večeras je također ubilježio pobjedu koja je i njima omogućila da u posljednjoj utakmici mogu malo odmarati neke svoje važnije igrače kako bi bili odmorniji za nastupe u prvenstvu. Porto je na uvijek vrućem terenu u Turskoj već vrlo rano poveo s dva pogotka.

Momčad Jesulada Ferreire povela je nakon 19. minuta igre, a Volkanovu mrežu uspio je zatresti Lisandro nakon kratke akcije kojoj je prethodilo izvođenje kornera. Fenerbahčeovi navijači teško da će moći za ovaj pogodak okriviti svog vratara.

Nepunih deset minuta kasnije ponovno tuguju domaći navijači. Još jednom njihova je vratara uspio svladati Lisandro, kojeg je proigrao Fucile dugom loptom. Volkan je prvi udarac uspio zaustaviti, no Lisandro je ipak iz drugog pokušaja uspio zatresti mrežu i dovesti Porto u vodstvo od 2:0.

Nadu domaćim navijačima vratio je Kazim Kazim, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu udarcem s nekih 16-17 metara udaljenosti. No, ipak više nije bilo snage za izjednačavanje rezultata te su Fenerbahčeu sad ostale tek teoretske šanse za treće mjesto.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Fenerbahçe1:2Porto
Arsenal1:0Dynamo Kijev
1Porto 69:8+112
2Arsenal 611:5+611
3Dynamo Kijev 64:408
4Fenerbahçe 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!