Nogomet

Uvenula nada Viola

Borna Rupnik • utorak, 25.11.2008.
Uvenula nada Viola
Foto: EPA

Prije pretposljednjeg kola skupine F Lige prvaka jedino se rumunjska Steaua oprostila od sljedećeg kruga natjecanja, a večeras su prolaz osigurali oni koji su bili u najboljoj poziciji to i učiniti - Lyon i Bayern...

Bayern bez greške

Na Allianz Areni domaćinu je trebala pobjeda kako bi i teoretski osigurao prolaz. Stoga je Bayern utakmicu započeo u gotovo najjačem sastavu, ali je otpor Steaue iz Bukurešta slomio tek u nastavku susreta. Franck Ribery, čovjek koji promovira ružičaste kopačke, u 57. minuti pronašao je u šesnaestercu Miroslava Klosea, a njemački centarfor ne griješi.

A jednom kad je brana gostiju popustila, bilo je samo pitanje koliko će golova Robinson Zapata primiti. Na drugi se čekalo samo četiri minute, kada se Klose pretvara u asistenta, a u strijelce se upisuje njegov talijanski partner u napadu, Luca Toni. A titulu igrača utakmice Klose je zaslužio svojim drugim pogotkom, u 71. minuti, nakon brzog protunapada bavarskog diva.

Steaua ovim porazom nije puno izgubila, jer u kombinaciji s rezultatom iz Firence još uvijek ima priliku u posljednjem kolu uhvatiti vlak za Kup UEFA, dok će Bayern u posljednjih 90 minuta protiv Lyona odlučivati o pobjedniku skupine.

Lyon riješio dileme

Jedna od najneizvjesnijih utakmica očekivala se na stadionu Artemio Franchi u Firenci. Fiorentini su nasušno trebala sva tri boda protiv Lyona, koji se nalazi u neugodnim problemima, no Francuzi se večeras pokazali kako su najbolji kada je to najpotrebnije i potvrdili prolaz u osminu finala na način koji pristoji prvacima nogometne velesile kao što je Francuska.

Talijanske je navijače prvi puta utišao Jean Makoun nakon samo 15 minuta igre. Na dodavanje Karima Benzeme desnom je nogom matirao Sebastiana Freya. Nogometaši Fiorentine još se nisu pošteno niti oporavili od tog šoka, a na semaforu je već pisalo 0:2. U 27. minuti do lopte dolazi Benzema i udarcem izvan šesnaesterca najavljuje francusko slavlje.

Međutim, nije sve proteklo tako glatko, jer su se ljubičasti u susret vratili još prije predaha. Loptu je minutu prije isteka prvog poluvremena u kazneni prostor ubacio Mario Santana, a tamo se najbolje snalazi Alberto Gilardino i ostavlja tračak nade domaćinima. No, u nastavku do promjene rezultata nije došlo usprkos svim nastojanjima Fiorentine, te će mjesto u Kupu UEFA Talijani tražiti u Bukureštu.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Bayern3:0FCSB
Fiorentina1:2Lyon
1Bayern 612:4+814
2Lyon 614:10+411
3Fiorentina 65:8-36
4FCSB 63:12-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!