Nogomet

Remi osigurao prolaz

Borna Rupnik • utorak, 25.11.2008.
Remi osigurao prolaz
Foto: EPA

Villarreal i Manchester United u međusobnom su susretu tražili konačnu potvrdu ionako vrlo izvjesnog prolaza u osminu finala Lige prvaka, dok je Celtic u Danskoj igrao imajući na umu samo mršave matematičke kombinacije, no Škoti su ostali kratkih rukava...

Poželjni remi

Iako je i Villarrealu i Manchester Unitedu na El Madrigalu bio dovoljan neriješen ishod, niti jedna momčad nije ušla u susret računajući na njega. U dosta žustroj utakmici rezultat je ipak ostao nepopularnih 0:0, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Statistički su nešto bolji bili gosti iz Engleske, no to im nije dovoljno za sva tri boda.

Domaćim je navijačima utakmicu obilježila ozljeda Marcosa Senne, koji je na poluvremenu zamijenjen, te izravni crveni karton braniča Joana Capdevile zbog starta na Cristianu Ronaldu desetak minuta prije posljednjeg sudačkog zvižduka. Međutim, teško je vjerovati da će se o ovom susretu još dugo pričati, jer je njegovo veličanstvo rezultat naposljetku zadovoljio i Manuela Pellegrinija i Alexa Fergusona.

Stoga će zadnje kolo Španjolcima i Englezima poslužiti samo za obračun za prvo mjesto u skupini. United je tu u prednosti, jer na Old Traffordu dočekuje Aalborg, dok Villarreal ide na noge razočaranom Celticu.

Pirova pobjeda

Poznato je kako se Celtic na europskim gostovanjima obično loše provede, a mnogi su se škotski navijači nadali da bi barem protiv Aalborga moglo biti bolje. I jednima i drugima trebala je pobjeda kako bi barem teoretski zadržali šanse za prolazak u drugi krug, ali obje su momčadi vodile računa o trećem mjestu u skupini i nastavku europskog puta.

U prilično izjednačenom okršaju do prednosti su prvi stigli gosti. U 53. minuti nabacio je Mark Wilson, a Barry Robson pogađa mrežu domaćeg vratara Karima Zaze. No, zeleno-bijeli do pobjede ipak nisu došli. Aalborgu je izjednačenje donio Caca 17 minuta prije kraja utakmice.

A za potpuno veselje u Aalborgu pobrinuo se Celticov branič Gary Caldwell. On je u 87. minuti poslao loptu u vlastiti gol i ostavio Škote bez ičega. Danci su tako na pomalo sretan način ostvarili svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka, ali nitko ih neće pitati za dojam, pamtit će se samo rezultat, a nitko se neće previše buniti što je osmina finala ostala korak predaleko.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Villarreal0:0Manchester United
Aalborg BK2:1Celtic
1Manchester United 69:3+610
2Villarreal 69:7+29
3Aalborg BK 69:14-56
4Celtic 64:7-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!