Nogomet

Ferguson: "Željeli su ozlijediti Ronalda"

Tomislav Globan • srijeda, 26.11.2008.

Nakon remija bez pogodaka između Villarreala i Manchester Uniteda koji je obje momčadi poslao u drugi krug, menadžer Uniteda Alex Ferguson bio je ljutit na španjolske protivnike jer su po njegovom mišljenju namjerno pokušali ozlijediti Cristiana Ronalda...

0:0 na El Madrigalu četvrti je uzastopni remi bez pogodaka između Man Uniteda i Villarreala u Ligi prvaka. To je rezultat koji je odgovarao objema momčadima jer su na taj način i teoretski osigurali plasman među 16 najboljih momčadi Europe. U posljednjih 90 minuta preostaje im samo podijeliti među sobom prvo, odnosno drugo mjesto.

No, Alex Ferguson malo je nakon utakmice komentirao samu igru, već je izražavao svoju zabrinutost zbog ponašanja španjolske momčadi prema njegovom najboljem igraču: "Na Cristianu Ronaldu vrši se sistematično fauliranje! To je taktika jer s vremenom bi sudac mogao pomisliti da Portugalac simulira jer je prečesto na podu."

Sam Ronaldo ponio je sa sobom u Španjolsku ozljedu iz prvenstvenog ogleda s Aston Villom na kojoj je šepajući napustio teren. Na utakmici s Villarrealom uistinu je bio meta brojnih prekršaja Španjolaca, a zbog jednog grubog isključen je Joan Capdevila.

"Sudac je bio vrlo pravedan i striktan prema objema momčadima. Capdevila možda ne bi dobio crveni karton za ovakav prekršaj u Premiershipu, ali u europskim utakmicama fizički aspekt igre drugačije se interpretira", komentirao je Ferguson prekršaj Capdevile nakon kojeg su na Ronaldovom koljenu ostali tragovi čepova kopački.

Domaćine je razljutio Rooneyjev pokušaj simuliranja prekršaja u kaznenom prostoru. Ferguson tvrdi da je to nekarakteristično za njegova napadača i dodaje: "Wayne mi se ispričao i rekao da nije planirao to učiniti. Čini mi se kako je malo previše gledao Roberta Piresa. Rooney se barem ispričao igračima Villarreala, što od Piresa nikad nećete doživjeti."

United je u Španjolsku stigao s namjerom ne izgubiti što bi ih stavilo u nadređeni položaj u borbi za prvim mjestom u skupini. No, četiri remija bez pogodaka za redom ne oduševljava navijače. "Nevjerojatno je da u te četiri utakmice nismo vidjeli ni pogotka. Ne znam kako je to moguće s obzirom da smo i mi i Villarreal napadački orijentirane momčadi", kaže Škot na klupi Uniteda.

Englezi u posljednjem kolu na Old Traffordu dočekuju Aalborg, dok Villarreal gostuje na Celtic Parku te bi vrlo lako o pobjedniku skupine mogla odlučivati gol razlika koja je trenutno na strani Uniteda za dva pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!