Košarka

"Ponosan sam što sam u ovoj momčadi"

Ivor Krapac • srijeda, 26.11.2008.
"Ponosan sam što sam u ovoj momčadi"
Foto: Kristijan Komarica

Cibonini igrači su i u trećem ovosezonskom euroligaškom nastupu u Draženovom domu otišli s parketa s pobjedom u rukama. Protiv Avellina je trebalo raditi 45 minuta, puno teže nego protiv zvučnijih Maccabija i Olympiacosa, no nagrada je tu...

Davor Kus bio je najefikasniji, ubilježivši 23 poena, čime je premašio ukupno 1.000 u karijeri u Euroligi. "Bila je to izuzetno teška utakmica, imali smo imperativ pobjede, što se najbolje vidjelo u prvom poluvremenu u našoj napadačkoj igri. Stvarno se ne sjećam kad smo zadnji puta imali ovako slabu šutersku večer, međutim, moramo biti ponosni na obranu koju smo igrali svih 45 minuta i koja nam je na kraju i donijela ovu izuzetno važnu pobjedu."

"Ne znam koliko je imperativ utjecao da je izgledalo slabije, možda se nakupilo i dosta uzastopnih teških utakmica, možda i loš dan... No, stvarno moramo biti ponosni jer smo pobijedili u utakmici u kojoj smo i morali. Avellino je iznimno talentirana i iskusna momčad, nije to druga liga europske košarke, stvarno su vrhunska ekipa protiv koje je teško igrati."

Vezane vijesti

Preko 1.000 euroligaških poena u karijeri zaslužilo je rečenicu-dvije: "Znači mi puno, ipak igram Euroligu otpočetka, stvarno sam ponosan na to. No, još sam ponosniji što sam član ove Cibone, naša momčad je napokon počela okupljati publiku u Zagrebu, što je trenutno naša najveća pobjeda. Danas je bila gotovo puna dvorana, nadam se da će tako biti i dalje."

Marin Rozić je, kao i obično, bio posebno bitan u obrani, protiv Chrisa Warrena nije bilo lako ni njemu ni Rawleu Marshallu. "Što reći, stvarno velika pobjeda", kazao je Rozić nakon susreta: "Jako teška, a rekao bih i jako ružna utakmica, nikako nismo mogli uhvatiti naš ritam, igrali smo loše, ali velike momčadi pobjeđuju i kad igraju loše."

"Jednostavno nismo uhvatili ritam, znali smo se odvojiti i do desetak poena, ali su se oni uvijek vratili. Došli smo i do produžetka, ali na kraju smo mi bili spretniji i pametniji i, hvala Bogu, pobijedili. Stvarno velika pobjeda, ovo nam puno znači, sada smo jako blizu Topa 16."

Rawle Marshall, koji je dočekan ovacijama s tribina na predstavljanju i po ulasku na parket, nije imao pravu šutersku večer: "Teška utakmica, jedna od naših najtežih ove godine, izvukli smo pobjedu i zato sam sretan." Sutra je također važan dan, najvjerojatnije će doznati kaznu za ono što je napravio u subotu u Splitu: "Nadam se da će biti pošteno, mislim da bi to bilo jedna-dvije utakmice i novčana kazna kao i kod svake druge suspenzije kada dođe do tučnjave. Tučnjave se događaju, nije prvi put, vidio sam da su igrači dobivali jednu-dvije utakmice i novčanu kaznu, a to očekujem i ja."

"Nisam mogao naći svoj ritam, ako ste pratili, neki moji šutevi koje inače pogađam već su bili unutra, pa izašli, večeri kao što je ova se jednostavno događaju. No, dobili smo i to je jedino bitno", zaključio je Marshall.

"Težak protivnik, izvukli smo pobjedu i to je najvažnije. Malo smo ispustili uzde nakon što smo poveli s 10 razlike, no vratili smo koncentraciju na vrijeme", istaknuo je Earl Calloway, kojem je poseban doživljaj bio igrati protiv Travisa Besta: "Gledao sam ga još kao dijete i jako ga cijenim, to sam mu i rekao nakon utakmice."

Chris Warren ovog je puta bio u suparničkoj svlačionici, a nakon poraza svoje momčadi gurnuo je u prvi plan dva-tri detalja: "Dobili su nas zbog napadačkih skokova i naših izgubljenih lopti, to je bio ključ utakmice. Oni su napravili dobar posao sa skokovima u napadu, a suci su možda napravili loš posao procjenama prekršaja na nama, puno toga nisu sudili... Kad je bilo ključno, Cibona je odigrala kako je trebalo."

Warren se posebno osvrnuo na završnicu regularnog dijela utakmice kad je, po njegovom mišljenju, Rozić napravio prekršaj na njemu prije dolaska do lopte za šut za pobjedu: "Imali smo loptu, bio sam gurnut, bila je to važna akcija i mislim da je sudac propustio svirnuti važan faul. No, s tim treba živjeti, Cibona je imala prednost domaćeg terena, na to sam bio navikao kad sam igrao ovdje i s tim treba naučiti živjeti kad si u gostima."

"Kad se nađeš u ovakvoj situaciji, uvijek ćeš biti motiviran - bilo je tako kad sam igrao s Cibonom protiv FMP-a, moje ranije momčadi... No, nismo uzeli pobjedu, to je najvažnija stvar", dodao je nekadašnji igrač Cibosa koji se, kaže, nije zabunio u koju svlačionicu treba ni kome dodati loptu, iako ga je u jednom trenutku "povuklo" za Kusom i Rozićem: "Bilo je malo drugačije igrati ovdje kao gost, ipak sam bio dvije i pol sezone u Ciboni, ali morao sam se usredotočiti na posao koji je bio preda mnom."

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!