Zimski sportovi

Aspen za povratak samopouzdanja

Antonija Pavlić • petak, 28.11.2008.
Aspen za povratak samopouzdanja
Foto: Davor Sajko

Najbolju hrvatsku skijašicu, Anu Jelušić, ovog vikenda očekuju nove "pustolovine". Nakon slabog i razočaravajućeg nastupa u Leviju, gdje nije uspjela ući niti u drugu vožnju, Riječanka će prvo u subotu pokušati upecati bodove u veleslalomu, da bi u nedjelju povratak poljuljanog samopouzdanja tražila u "svojoj" disciplini, slalomu...

Aspen će ovog vikenda ponovno biti vjerujemo, "pravi" domaćin skijašicama na početku mini američke turneje. Zanimljivost je svojim odličnim nastupom i pobjedom u Leviju pojačala i Lindsey Vonn, koja će gledateljima vrlo vjerojatno biti i upravo najzanimljivija. Može li nastaviti s dobrim nastupima? Pobjedama? Može li se vratiti na pobjedničke staze nakon ozljede koljena od prije tjedan dana? Hoće li s brzih disciplina, kojima je gospodarila prošle sezone prijeći na tehničke? Može li pred svojom publikom odvoziti još jednom odlično i postati pravom senzacijom sezone?

Još jedna američka skijašica koja će plijeniti pozornost u Aspenu je i Julia Mancuso, koja je odlučila propustiti utrku slaloma u Leviju zbog dugog i iscrpnog puta, ali i zbog nedostatka treninga, koje je u tom razdoblju pokušavala nadoknaditi kako bi upravo ovdje, na svom terenu bila najspremnija.

Talijanka Denise Carbon, koja je u veleslalomu prošle sezone bila neprikosnovena, osvojivši pet od sedam utrka, nesretno je zadobila lakšu ozljedu u drugoj vožnji slaloma u Leviju, kada je pretrpjela neugodan pad no ipak će voziti u Americi, te će biti zanimljivo vidjeti što ona može napraviti faktički "poluozlijeđena", i u kakvoj je veleslalomskoj formi ove sezone. Crveni startni broj izgubila je u Söldenu kada joj je pobjedu "ukrala" Kathrin Zettel, te će u Aspenu pokušati vratiti ju i poboljšati 4. mjesto osvojeno na početku sezone.

U moru skijašica koje će biti zanimljivo vidjeti pronalazimo i Austrijanku Nicole Hosp, jednu od najvećih kandidatkinja za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, kao i slalomsku pobjednicu, koja će pokušati dokazati da ju je samo velika pogreška u drugoj vožnji stajala slabog plasmana u Söldenu (28.mjesto). Istom se nada i Elisabeth Goergl, 20. u Söldenu, a prošle sezone druga u ukupnom poretku odmah iza Denise Carbon.

Da sve ne bi bilo tako lagano za favoritkinje, tu su i takozvani autsajderi. Jedna od takvih je i mlada Lara Gut, koju je u ulogu prve iza favoritkinja gurnulo 5. mjesto u prvom veleslalomu sezone. Dobra bi ovog vikenda mogla biti i Šveđanka Maria Pietilae Holmner, koja je u veleslalomu u Söldenu zauzela šesto mjesto, dok joj je slalom u Leviju donio nešto bolje, podij, tj. drugu poziciju. Ovdje ne smijemo zaboraviti ni Andreu Fischbacher, koja je dobru sezonu najavila trećim mjestom u Söldenu.

Kada se svemu tome još doda i nepredvidljiva i zamkovita staza u Aspenu, vrlo je vjerojatno kako nas očekuje vikend pun uzbuđenja i nepredvidljivosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!