Zimski sportovi

Karbon vodeća, Fleiss u drugoj vožnji!

Antonija Pavlić • subota, 29.11.2008.
Karbon vodeća, Fleiss u drugoj vožnji!
Foto: EPA

Tvrdu i ledenu stazu u snijegom pokrivenom Aspenu u prvoj je vožnji najbolje odvozila ukupna pobjednica veleslaloma iz prošle sezone, Denise Karbon, a iza nje su se u 30-ak stotinki sekunde smjestile Elisabeth Goergl, Tanja Poutiainen i Maria Pietilae-Holmner. Unatoč visokom startnom broju (59), Nika Fleiss odličnom je vožnjom izborila nastup među 30 najboljih...

Nika Fleiss je unatoč visokom startnom broju odvozila odličnu utrku i probila se u drugu vožnju zauzevši 23. mjesto. Samoborka je nakon mnogobrojnih ozljeda i problema u prijašnjim sezonama na najbolji mogući način tako najavila svoj povratak, te će biti zanimljivo vidjeti koliko će bodova danas pripasti sve boljoj i boljoj Niki.

Odličnu je prvu vožnju večeras odvozila Denise Karbon, nakon što je u prvoj veleslalomskoj utrci sezone u Soeldenu zauzela za nju razočaravajuće i nezahvalno 4. mjesto. Talijanska nacionalna prvakinja u ovoj disciplini tako je došla u odličnu poziciju da napravi svoj najbolji rezultat u Aspenu, prije dvije godine je ovdje naime upisala 9. mjesto.

Sa 26 stotinki sekunde zaostatka za njom, u drugu će vožnju ući Elisabeth Goergl, 20. u Soeldenu, najbolja u Aspenu 7. (2005. godine). Iza nje u 30 stotinki zaostatka zbile su se i Finkinja Tanja Poutiainen te ove sezone jedna od kandidatkinja za visoki ukupni plasman Maria Pietilae-Holmner.

Slavodobitnica u Soeldenu, Kathrin Zettel, zauzela je za njezine prilike vrlo dobro 5. mjesto sa 67 stotinki sekunde zaostatka, budući da nosi naočale s velikom dioptrijom te joj hendikep predstavlja slaba vidljivost i snijeg koji neumorno pada.

Lindsey Vonn, koja je prošlog tjedna na treningu veleslaloma zadobila ozljedu koljena i oko koje se dosta spekuliralo o propuštanju američke turneje, odvozila je odlično, a samo ju je veća pogreška u središnjem dijelu staze koštala boljeg plasmana od sadašnjeg 7. mjesta.

Najveće razočaranje današnje utrke, ali i dosadašnjeg programa veleslaloma je Austrijanka Nicole Hosp, koja je prije početka sezone bila označavana kao nasljednica Marlies Schild u slalomu, ali i kao veleslalomska, a lako moguće i ukupna pobjednica Svjetskog kupa. Hosp je vozila dobro i agresivno, no velika pogreška u središnjem dijelu staze, kada je skijom "zakantala" snijeg koštala ju je novih bodova, a s ovim si je ispadanjem tako i dosta kompromitirala poziciju u poretku Svjetskog kupa.

Aspen, veleslalom, prva vožnja:
1. Denise Karbon (Italija) 1:03.07
2. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.26
3. Tanja Poutiainen (Finska) +0.28
4. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +0.37
5. Kathrin Zettel (Austrija) +0.67
6. Tessa Worley (Francuska) +0.80
7. Lindsey Vonn (SAD) +0.88
8. Julia Mancuso (SAD) +0.97
9. Kathrin Hoelzl (Njemačka) +1.16
10. Marion Bertrand (Francuska) +1.30
...
23. Nika Fleiss (Hrvatska) +2.11
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!