Zimski sportovi

Slavlje za Francusku nakon 10 godina posta

Antonija Pavlić • nedjelja, 30.11.2008.
Slavlje za Francusku nakon 10 godina posta
Foto: EPA

Francuska tinejdžerica Tessa Worley iskoristila je jučer kardinalnu pogrešku Denise Karbon tri vrata prije ulaska u ciljnu ravninu i sa šestog se mjesta zahvaljujući najbržoj drugoj vožnji probila na prvo i uknjižila tako s 19 godina prvu pobjedu u Svjetskom kupu...

"Ova pobjeda mi je jako važna, poglavito zbog Svjetskog prvenstva u mojem Val d'Isereu koje će se održati ove sezone", rekla je još vruća od neočekivane pobjede mlada Francuskinja. "Nisam očekivala ovaj trijumf, sve se počelo odvijati dosta brzo nakon prvog ulaska u najboljih 10 prošle sezone u Soeldenu. Ove godine u Austriji nisam napravila rezultat, nažalost, u prvoj su me vožnji diskvalificirali zbog nekih neregularnosti na skijama, čini se da su ploče na njima bile više no što je dopušteno."

Uspjeh mlade Francuskinje može se dodatno podebljati uz informaciju kako je prvi put skijala na snijegu Colorada. "Nisam bila sigurna u svoje šanse danas jer nikada nisam ovdje skijala. Uzela sam si dosta vremena i jako dobro proučila stazu, sa svim nepredvidljivostima i zavojima, kojih je zaista mnogo. Posavjetovala sam se i s ekipom, drugim skijašicama..."

"U prvoj sam vožnji imala dosta problema s vidljivosti, a i snijeg koji je neprestance padao bio je veoma sklizak. Bila sam sretna što sam svoju poziciju pronašla tako blizu vodećim skijašicama. Druga vožnja je za mene bila posve nova utrka, bila sam veoma motivirana i koncentrirana samo na svoj rezultat i svoje skijanje."

Denise Karbon takoreći je u zadnjim vratima poklonila Worley pobjedu napravivši kardinalnu pogrešku, zarotiravši se u jednim vratima te zauzevši u konačnici tek 15. mjesto. "Bila sam presretna što sam uopće na postolju, a tada je Karbon napravila ogromnu pogrešku i odjednom sam postala pobjednica. Nevjerojatno"

"Prilično nestvarno mi izgleda ova pobjeda, na stazi koju nikada prije nisam vozila. Osjećam se zadovoljno, prilično samouvjereno, ipak su uvjeti bili teški, staza skliska i neugodna. Ovo je ogorman usjeph za mene i moj tim. Gotovo deset godina je prošlo od kada je Francuskinja uzela pobjedu u ovoj disciplini (Regine Cavagnoud) i sretna sam što sam upravo ja njezina nasljednica. Bila mi je veliki uzor i fantastična skijašica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!