Zimski sportovi

Čehinja u vodstvu, Ana i Nika u drugoj vožnji

Petar Plevnik • nedjelja, 30.11.2008.
Čehinja u vodstvu, Ana i Nika u drugoj vožnji
Foto: Davor Sajko

Nakon prve vožnje slaloma u Aspenu u vodstvu je Čehinja Šarka Zahrobska, s deset stotinki prednosti u odnosu na Austrijanku Kathrin Zettel, dok trećeplasirana Njemica Maria Riesch zaostaje 44 stotinki. Desetim odnosno 16. mjestom drugu vožnju izborile su Ana Jelušić i Nika Fleiss...

Vrlo teški uvjeti dočekali su skijašice drugog dana Svjetskog kupa u Aspenu. Uz ionako tvrdu i ledenu stazu, slalomašicama je velike probleme zadavao jak vjetar, zbog kojeg je utrka prekinuta nakon 27. natjecateljice, no nakon pauze od dvadeset minuta prva vožnja se mogla privesti kraju.

A u najboljoj poziciji nakon prve vožnje svakako je Šarka Zahrobska. Čehinja sa startnim brojem pet ostvarila je deset stotinki prednosti pred Austrijankom Kathrin Zettel, dok 44 stotinki zaostatka trećeplasiranoj Mariji Riesch daje nadu kako se i ona može umiješati u borbu za najvišu stepenicu na postolju.

Prvih devet skijašica smjestilo se u razmaku od sekunde, a prva koja ima znatniji zaostatak je upravo desetoplasirana Ana Jelušić, sa sekundom i 36 stotinki zaostatka za vodećom Čehinjom. Iako pri ulasku u ciljnu ravninu nije izgledala zadovoljno, razloga za zadovoljstvo može imati i Nika Fleiss, kojoj su velike dvije sekunde i 39 stotinki zaostatka ipak bile dovoljne za solidno 16. mjesto. Te sreće pak nije bila Sofija Novoselić, koja je sa startnim brojem 55 zauzela 42. mjesto sa više od šest stotinki zaostatka u odnosu na Zahrobsku.

Druga vožnja na rasporedu je u 21 sat.

Svjetski kup, Aspen, slalom, prva vožnja:
1. Šarka Zahrobska (Češ) 48.92
2. Kathrin Zettel (Aut) +0.10
3. Maria Riesch (Nje) +0.44
4. Nicole Hosp (Aut) +0.60
5. Tanja Poutiainen (Fin) +0.72
6. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.73
7. Manuela Moelgg (Ita) +0.77
8. Nicole Gius (Ita) +0.94
9. Lindsey Vonn (SAD) +0.95
10. Ana Jelušić (Hrv) +1.36
...
16. Nika Fleiss (Hrv) +2.39
...
42. Sofija Novoselić (Hrv) +6.14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!