Nogomet

Huntelaar potpisuje za Real

Maja Giljanović • ponedjeljak, 01.12.2008.
Huntelaar potpisuje za Real
Foto: Bruno Karadža

Predsjednik Reala Ramon Calderon je jutros potvrdio da je klub u "intenzivnim pregovorima" s dvojicom igrača koji bi oko Božića trebala stići u Madrid, ali jedan je božićno-novogodišnji poklon i prije predviđenog razveselio navijače...

U španjolskim se medijima kalkuliralo da se trenutno četvrtoplasirana momčad Primere (šest bodova zaostaju za Barcelonom) najbliže približila Ajaxovom Klaasu Janu Huntelaaru. Ispostavilo se da su i pogodili.

25-godišnji je napadač, koji je nastupao i u PSV-u, De Graafschaapu, AGOVV-u i Heerenveenu, večeras dogovorio transfer na Santiago Bernabeu, a detalji angažmana Ajaxovog kapetana još nisu procurili u javnost.

Huntelaara je još prije nekoliko mjeseci zabilježio Realov sportski direktor Predrag Mijatović, a nakon ozljede prvog strijelca španjolskog prvaka Ruuda van Nistelrooya, intenzivirao je kontakte.

Trenutačno ozlijeđenog 1.86 cm visokog napadača Transfermarkt procjenjuje na 18 milijuna eura, a u prilog mu je definitivno išla činjenica da će Schuster na njega moći računati u (najmanje) osmini finala Lige prvaka s obzirom da je Ajax u prošloj sezoni od strane Twentea limitiran samo na Kup UEFA (drugi su trenutno u Skupini F).

Huntelaar je već šesti Nizozemac u Realu - pridružuje se, naime, Van Nistelrooyu, Robbenu, Sneijderu, Van der Vaartu i Drentheu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!