Zimski sportovi

Prva velika prilika za Ivicu Kostelića

Antonija Pavlić • četvrtak, 04.12.2008.
Prva velika prilika za Ivicu Kostelića
Foto: Nikola Movrić

Birds of Prey staza na skijalištu u Coloradu u Beaver Creaku od četvrtka će do nedjelje svim ljubiteljima Bijelog cirkusa ponuditi vrhunske skijaške poslastice. Zaključno s nedjeljom i utrkom veleslaloma skijaši će odvoziti četiri utrke; uz veleslalom još i superkombinaciju, spust te superveleslalom.

Staza na kojoj je prošle godine teško stradao Norvežanin Aksel Lund Svindal, te zbog koje je na pauzu bio prisiljen do kraja sezone, ovog će puta također ponuditi vjerujemo zamkovitu i uzbudljivu utrku, poglavito onda kada će na startu čekati spustaši. U muškom dijelu Svjetskog kupa ništa se još nije iskristaliziralo, iako se po treninzima brzih disciplina može iščitati da je najbolje pripreme obavio Bode Miller.

Millera u Beaver Creaku pak ne mazi sreća, ovdje je ukupno u spustu osvojio tek 15 bodova, iako staza odgovara upravo njegovom riskantnom skijanju. Osvetu za težak pad od prošle sezone tražit će i već spomenuti Svindal, koji će upravo u ove četiri utrke pokušati naći pravu formu i što se više približiti vodećoj petorki.

Opasan će biti i prošlogodišnji pobjednik superkombinacije i veleslaloma u Beaver Creaku i trenutno vodeći u ukupnom poretku Daniel Albrecht, koji je sjajne rezultate postigao na samom početku sezone, u Lake Loiseu i Söldenu.

Dvije prilike ovog će produženog skijaškog vikenda imati i na početku sezone samozatajni Benjamin Raich, koji će se okušati u superkombinaciji i veleslalomu, te će sigurno juriti neke bodove kako bi se što prije maknuo s 19. pozicije.

Uz Daniela Albrechta koji će pokušati obraniti pobjede iz superkombinacije i veleslaloma, zlatne medalje od prošle sezone branit će i u spustu Michael Walchhofer, kojem sezona nije počela sjajno te Hannes Reichelt koji će superveleslalomsko zlato braniti s tek osam osvojenih bodova ove sezone, i to u svojoj disciplini.

Superkombinacija koja će hrvatskim gledateljima biti i najzanimljivija, i u kojoj globus drži Bode Miller, ponudit će već je sada jasno puno iznenađenja, s pregršt skijaša koji mogu doći do trijumfa. U uskoj konkurenciji onih koji bi se trebali boriti za vrh je i naš Ivica Kostelić kojem ova staza u jednu ruku i nije posebno draga budući da se dva puta na njoj teško ozlijedio, no i prilično mu odgovora, prošle je godine naime na istom mjestu bio drugi.

Na bodove ozbiljno puca i Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 11, koji je prošle godine ovdje bio 13., a nastupiti bi trebao i Tin Široki sa startnim brojem 46.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!