Košarka

Video: Spektakularni koš nesuđenog vratara

Borna Rupnik • četvrtak, 04.12.2008.
Video: Spektakularni koš nesuđenog vratara
Foto: Nikola Movrić

Da se ponekad radi spektakularnih poteza ne mora zaviriti u dvorište NBA košarke ponovno nas je podsjetio Scott Morton, branič malo poznate obrazovne ustanove Geneseo, koja djeluje u sklopu Sveučilišta u New Yorku. On je svojoj momčadi donio pobjedu na rijetko viđen način...

Košarkaška ekipa SUNY Geneseo natječe se u trećoj NCAA ligi, u diviziji države New York, a u utorak su ugostili momčad Oswega. Utakmica je bila vrlo neizvjesna i ušla u produžetak. Kada je na semaforu ostalo deset sekundi, Scott Morton pogađa tricu, ali gosti tri sekunde prije kraja polaganjem prelaze u vodstvo 84:83. Trener Genesea želio je pozvati time-out, ali nije uspio, što mu se naposljetku i posrećilo.

U posljednjem napadu jedan igrač domaće momčadi, Mike Baker, ulijeće pod obruč i promašuje, a tada loptu u padu hvata Morton te desetinku prije isteka vremena iza leđa postiže koš. Erupciju oduševljenja ne treba posebno opisivati. "Mislio sam da smo dobili kada sam pogodio tricu, jer igramo dobru obranu", počeo je objašnjavati Morton.

"Kada su poveli, samo sam se zaletio na drugu stranu igrališta što sam brže mogao. U istoj smo se situaciji našli jednom prilikom prošle godine i pobijedili, ali nije bilo ovako dramatično". Njegov je trener dodao kako je svoje prste u cijeloj priči imao i nogomet. Naime, Morton je u srednjoj školi bio vratar kojem su prigovarali da se previše baca za loptom. "Mislim da se ovaj put nitko neće buniti", zaključio je mladi košarkaš.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!