Košarka

Joventut projurio kroz Tivoli

Ante Jukić • četvrtak, 04.12.2008.
Joventut projurio kroz Tivoli
Foto: Nikola Movrić

Jedini uspješni domaćini u šestom kolu skupine C košarkaške eurolige bili su košarkaši Lottomatice, koji su u Rimu nadvisili berlinsku Albu. Do pobjeda na "strani", pak, došle su dvije španjolske momčadi, Tau Ceramica i Joventut...

Fenerbahče i Tau Ceramica su u večerašnji ogled ušli s identičnim učinkom - tri pobjede i dva poraza. Očekivala se stoga u Istanbulu izjednačena i zanimljiva utakmica, a tako je i bilo sve do četiri minute prije kraja. Tada su gosti iz Španjolske ubacili u "višu brzinu" i odjurili do pobjede. Konačan rezultat bio je 81:69 za Tau Ceramicu.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima, za koje nije igrao naš Gordan Giriček. Nakon prve četvrtine Fenerbahče je imao +2 (18:16), da bi njihova prednost do odlaska na odmor narasla na vrlo ugodnih devet poena razlike (37:28). Ipak, od prve minute nastavka Tau Ceramica je počela smanjivati prednost Turaka, a u 30. minuti Mirza Teletović pogodio je tricu za vodstvo gostiju (52:51), s kojim se ušlo u posljednjih 10 minuta.

Kao smo smo već rekli, sve do četiri minute prije kraja bila je to igra "koš za koš", no Tau Ceramica je odličnom završnicom slomila otpor domaće momčadi i došla do četvrte pobjede u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su Splitter (19) i Teletović (18), a moramo spomenuti i našeg Stanka Baraća, koji je ubilježio dva poena za 14 minuta provedenih na parketu. Kod Fenerbahčea najučinkovitiji su bili Mršić (16) i Green (14).

Nakon odigranih šest kola skupine C Union Olimpija je i dalje ostala na jednoj pobjedi, onoj nad Albom iz prošlog kola. Bolji od Zmajčeka večeras su bili košarkaši Joventuta, koji su nešto većih problema s domaćom momčadi imali tek u prvom poluvremenu, koje je okončano s +7 Španjolaca (38:31).

Ako je i bilo kakvih dvojbi oko pobjednika ove utakmice, one su riješene u trećoj četvrtini, u kojoj su gosti "podebljali" svoju prednost za još deset poena. Posljednja četvrtina ponudila je rutinsko odrađivanje posla Joventuta, u čijih su 86:65 najviše poena ugradili Bogdanović (16), Hernandez (14) i Wright (14). Kod Ljubljančana, za koje je pet ubačaja ubilježio Damjan Rudež, bolji od ostalih bili su Hukić i Robinson, s po 15 postignutih poena,

Lottomatica je dočekala Albu iz Berlina kao prva momčad skupine C. Igrači Jasmina Repeše opravdali su ulogu favorita, iako su se za dva boda protiv borbenih Nijemaca morali poprilično namučiti.

Utakmica u Rimu bila je u "egalu" sve do završnice treće četvrtine, kada su se domaćini konačno uspjeli "odlijepiti" na osjetniju razliku i osigurati si mirnu završnicu. Do konačnih 70:64 Rimljane je predvodio Ibrahim Jaaber, koji je postigao 16 poena. U redovima Albe s 11 ubačaja i deset skokova istaknuo se Ansu Sesay.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Fenerbahçe69:81Baskonia
Petrol Olimpija65:86Club Joventut Badalona
Virtus Roma70:64Alba Berlin
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!