Ostali sportovi

Mladost očekivano do trofeja

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.12.2008.
Mladost očekivano do trofeja

Odbojkaši zagrebačke Mladosti pobjednici su Kupa Hrvatske za ovu godinu. U finalnom dvoboju na završnom turniru u Sisku svladali su Karlovac s 3:1 dok je treće mjesto zauzela momčad Siska koja je bila bolja od Zagreba s 3:2...

FINALE KUPA

HAOK Mladost - OK Karlovac 3:1 (25:19, 25:17, 22:25, 25:16)

Sisak, SD Brezovica, gledatelja 400

Suci: Radanović (Osijek), Bajrić (Sisak)

Mladost: Žukovski (kapetan), Sabljak, Galić, Ivanišević, Colić, Raič, Nojić (libero), Tropan, Mirković, Žanić, Damjanović. Trener: Rade Malović.

Karlovac: Krnić, Miletić, Blauhorn, Jakšić, Mišin, Radočaj, Ćosić, Dangubić, Peris (kapetan), Jureša (libero), Janjanin, Radoš. Trener: Dino Vidaković.

Mladostaši su u Sisak došli s jednim ciljem i ostvarili su ga. I u polufinalu i u finalu protivnicima su dozvolili po jedan set i u Zagreb su otputovali s trofejom. Drugo mjesto zauzeli su odbojkaši Karlovca koji u finalu nisu bili na onoj razini kao u polufinalnom dvoboju sa Zagrebom dok je u susretu za treće mjesto domaćin Sisak u pravoj drami svladao Zagreb s 3:2.

Karlovac je nakon sjajne polufinalne predstave protiv Zagreba ušao s velikim ambicijama u finalni dvoboj, ali izgorjeli su u prevelikoj želji. Mladost je uz to skup izuzetno kvalitetnih igrača predvođena sjajnim trenerom Radom Malevićem i našim najtalentiranijim igračem Timofejom Žukovskim i nije dopustila iznenađenje.

U prvom setu sve do sredine seta vodila se žestoka borba za svaki poen, a onda Mladost po prvi put dolazi do dva poena prednosti i vodi 15:13. Nakon što su probili tu granicu, Mladostaši podižu prednost i s lakoćom uzimaju set s 25:19.

Drugi set donio je potpunu dominaciju Mladosti. Odmah su Zagrepčani pobjegli na 10:3 i s lakoćom uz dozu ekshibicije uzeli set s 25:17. Uslijedilo je razdoblje dobre igre Karlovca koji s 25:22 uzima treći set, ali u četvrtom ponovno Karlovčanima ne ide baš ništa od ruke i Mladost s 25:16 dolazi do pobjede i trofeja.

U susretu za treće mjesto Sisak je u pravom trileru svladao Zagreb s 3:2. Prvi set Zagreb je uzeo s 37:35 da bi drugi otišao na stranu Siska s 27:25. Zagreb je ponovno poveo uzevši treći set s 25:22, a istom mjerom Sisak je uzvratio u četvrtom. U petom setu domaćin je sjajno krenuo i poveo 10:2, ali Zagreb onda podiže igru i dolazi i do minus dva (13:11). Ipak Siščani uspijevaju sačuvati prednost i uzimaju pobjedu i treće mjesto na završnom turniru Kupa.

Sisak se pokazao kao odličan organizator, a u oba susreta domaći klub pratilo je više od tisuću gledatelja. Zanimljivo, više ljudi pratilo je dvoboj za treće mjesto nego finale kojem je prisustvovalo oko 400 gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!