Košarka

Veliki povratak Kijevljana

Branimir Korać • srijeda, 17.12.2008.
Veliki povratak Kijevljana
Foto: Nikola Movrić

Četvrto kolo Eurochallenge kupa donijelo je niz zanimljivih dvoboja te kompliciranje situacije ponajviše u skupini E gdje sve četiri momčadi imaju omjer 2-2. Vrijednu pobjedu ostvarili su Kijevljani velikim preokretom u završnici protiv Triumfa...

Skupina E

Vitalnu pobjedu ostvarila je na svom terenu Olympia koja je ugostila njemački Oldenburg. Dok su Nijemci mogli pobjedom zakoračiti u drugi krug, Larisa nije imala drugog izbora već slaviti ukoliko ne želi ispasti iz kombinacija. To je i učinila, slavila je 89:75 i ostala u igri za vrh. Domaćin je u svojim redovima imao dva vrlo raspoložena igrača u Michaelu Kingu koji je ubacio 26 poena uz sedam skokova te Terrellu Castleu koji je dodao 21 poen i pet asistencija. Kod gostiju Je'Kell Foster ubacio je 22 poena uz šest skokova, a Ricky Paulding 15 poena uz sedam skokova. Jasmin Perković igrao je 31 minutu i ubacio šest poena (3/10) uz dva skoka.

U dramatičnom dvoboju u Amsterdamu, Hapoel je izvukao u finišu pobjedu 74:73 te sve četiri momčadi u skupini imaju po dvije pobjede i dva poraza. U krajnje neizvjesnom susretu 15 sekundi prije kraja Avis Wyatt ubacio je samo jedno slobodno bacanje za vodstvo domaćina 73:72 da bi sedam sekundi prije kraja na drugoj strani Timothy Bowers ubacio oba i donio pobjedu Izraelcima. Omar Sneed s 27 poena i sedam skokova bio je nezaustavljiv za domaćina dok je Bowers dodao 23 poena. U sastavu EclipseJeta istaknuli su se Teddy Gipson s 22 poena i Avis Wyatt s 13 poena i sedam skokova.

Skupina F

Teže od očekivanja Dexia je na svom parketu svladala ukrajinski Khimik 82:76. Sve do same završnice Ukrajinci su bili u igri, međutim, u finišu susreta Dexia koristi nekoliko pogrešaka igrača gostiju i odlazi do teško izborene pobjede. Elton Nesbitt predvodio ih je s 19 poena dok je Caleb Green dodao 18 poena i sedam skokova. Kod gostiju Saša Bratić ubacio je 19 poena uz šest skokova dok je Goran Čakić dodao 17 poena.

Skupina G

Iznenađujući poraz upisao je Tartu Rock na domaćem terenu protiv Samare 80:58. Rusi su u dosadašnjim susretima bili prilično neuvjerljivi i bez ijedne pobjede doputovali su u Estoniju gdje su onda odigrali jednu od boljih utakmica sezone. Odlično ih je služila trica, šutirali su 11/18 za tri poena, te su na kraju zasluženo slavili. Posebno su raspoloženi bili Marquee Perry s 22 poena i pet skokova te Sergej Demeškin sa 16 poena. Kod domaćina 18 poena ubacio je Tanel Tein, 16 poena uz 12 skokova dodao je Tanoka Beard, a 11 skokova Janar Talts.

Virtus je osigurao prolaz u naredni krug gostujućom pobjedom kod Oostendea. Bila je to prava bitka u kojoj je momčad iz Bologne u samoj završnici s nekoliko vezanih poena uspjela se odvojiti i otići na plus deset čime je riješeno pitanje pobjednika. Na kraju su slavili 87:76. U talijanskom sastavu najistaknutiji pojedinci bili su Jamie Arnold s 22 poena i 11 skokova te Sharrod Ford sa 16 poena i pet skokova. Kod Oostendea Devin Green ubacio je 17 poena uz sedam skokova, a Matthew Haryasz dodao je 15 poena i pet skokova.

Skupina H

U pravom trileru u Kijevu BC Kijev svladao je ruski Triumf 66:65. Rusi su vodili tijekom cijelog susreta, u završnici imali i plus pet na ulasku u posljednju minutu, no nisu to sačuvali. Kijevljani su 23 sekunde prije kraja poveli polaganjem Gorana Jeretina, tri sekunde prije kraja Toporov promašuje tricu i domaćini uzimaju pobjedu. Kod pobjednika Alex Scales ubacio je 22 poena, a Artur Drozdov dodao je 11 poena i šest skokova. Kod gostiju Ernest Bremer ubacio je 16 poena uz pet skokova, a Ognjen Aškrabić dodao je 15 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Vrijednu pobjedu koja ga ostavlja u igri za prolaz ostvario je Deutsche Bank Skyliners u Frankfurtu protiv estonskog Kaleva. Nijemci su bili bolji 61:57 u neizvjesnom susretu u kojem je odlučila mirna ruka s linije slobodnih bacanja Pascala Rollera u posljednjih 20 sekundi susreta. Prvo ime susreta bio je Lorenzo Gordon s 18 poena i 11 skokova dok je Roller dodao deset poena. Kod Kaleva 13 poena i sedam skokova upisao je Kevin Lyde, a deset poena Josh Pace.

Eurochallenge skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Olympia Larisas89:75EWE Baskets Oldenburg
Amsterdam 73:74Hapoel Bank Yahav Jerusalem
1EWE Baskets Oldenburg 42+18
2Amsterdam  33-12
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 23+3
4Olympia Larisas 23-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!