Nogomet

"Naša kriza je gotova"

Zoran Zdelar • srijeda, 17.12.2008.
"Naša kriza je gotova"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kapetan ukrajinskog Šahtara, Darijo Srna, nezadovoljan je što se više neće natjecati u Ligi prvaka, a sad im je želja osvojiti Kup Uefa...

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna u razgovoru za portal krovne europske nogometne federacije osvrnuo se na situaciju u svom Šahtaru, a otkrio je i da žali što nisu uspjeli izboriti mjesto među 16 najboljih klubova u Europi.

Ukrajinski Šahtar, koji je u Ligu prvaka ove sezone i ušao preko zagrebačkog Dinama, krenuo je prilično loše na početku sezone, kako u prvenstvu, tako i u Ligi prvaka. Na početku sezone bilježili su loše rezultate, tako da na kraju mogu biti i relativno zadovoljni što su izborili ulazak u Kup Uefa. No, kapetan Darijo Srna vjeruje da su njegovi suigrači ipak mogli i više od toga.

Kasnijim nizom pobjedu uspjeli su popraviti plasman, no u prvenstvu nisu mogli iznad petog mjesta, tako da iduće sezone neće nastupiti u nekom europskom natjecanju. No, s popravkom rezultata uspjeli su se oporaviti i u Ligi prvaka, pa imaju priliku zato ove godine priliku daleko dogurati u Kupu Uefa.

"Naša kriza je gotova. Imali smo nesretan period na početku sezone i zbog toga su nas kritizirali. U Ligi prvaka morali smo proći dalje. Mi smo bolji od Sportinga, ali neiskustvo, dekoncentracija i nesreća omeli su nas na tom putu", kaže Srna.

Za uspomenu ostaje im barem velika pobjeda nas Barcelonom pred njihovom publikom. "Bilo je sjajno pobijediti Barcelonu na Nou Campu. Nije bitno s kakvom su oni momčadi igrali, najvažnije je da smo mi igrali fantastično. Ukoliko tako nastavimo i u Kupu Uefa, mogli bismo doći do finala. Naš cilj je osvojiti Kup Uefa, a imamo dovoljno kvalitetnu momčad za to", zaključio je Darijo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!