Košarka

"Cibona nas je strašno motivirala"

Bernard Jurišić • četvrtak, 18.12.2008.
"Cibona nas je strašno motivirala"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolja ovosezonska partija Nikole Vujčića dogodila se upravo na utakmici protiv Cibone u Pireju. 30-godišnji hrvatski reprezentativac završio je susret s 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija, usput odigravši odličnu obrambenu rolu na Nikši Prkačinu...

Nikola Vujčić razigrao je i vodio svoju momčad u utakmici protiv Cibone. Najbolje Vujčićevo izdanje u dresu Olympiacosa poklopilo se s ulaskom u ugledni "Klub 2.000 poena", kojim se u Euroligi mogu pohvaliti još samo Marcus Brown, Luis Scola, JR Holden i Jaka Lakovič.

"Čast je biti u takvom društvu, nije lako godinama igrati na vrhunskoj razini u najelitnijoj europskoj ligi", priča je "Vujo" dan nakon utakmice sa Cibonom za Sportnet.hr. "Mogao sam prijeći 2.000 poena davno prije, no nikad nisam bio igrač koji je trčao za koševima. Košarka nije individualni sport u kojemu je najvažnije koliko poena sam postigneš ili koliko metara preskočiš. Važno je samo pobijediti. Uvijek mi je draga Kukočeva rečenica kako zabijeni koš veseli jednoga, a asistencija dvojicu."

Vujčić je jedini košarkaš koji je ostvario "triple-double" u Euroligi, štoviše - ima ih čak dva. No, brojke ove sezone u Olympiacosu nisu na razini ugleda kojeg ima i na razini onoga što je bilježio u Maccabiju. "Takav je dogovor od početka sezone i nemam nikakvih problema s tim. Imamo 12 odličnih igrača i trener nam je objasnio da u prvom dijelu sezone želi razigrati svih nas i da ne želi nikoga previše umarati ili forsirati. Mene brojke ionako ne zanimaju, važno je samo pobjeđivati, a to nam zasad ide jako dobro."

U grčkom prvenstvu imaju samo jedan poraz, ali to je onaj "normalni". U gostima kod Panathinaikosa. "Znao sam kakvi su derbiji Panathinaikosa i Olympiacosa, no ono što sam doživio u svom prvom derbiju neopisivo je. Strašno je koliko je tu mržnje, agresije, 15.000 ljudi u dvorani nas je vrijeđalo, gađalo, polijevalo svim što su dohvatili. A prijatelj Jasikevičius iz Panathinaikosa mi kaže da je to jedan od mirnijih derbija koje je igrao. Ovi moji govore da su naši navijači još ekstremniji, pa me zanima na što će to sve sličiti kad Panathinaikos u veljači dođe u našu dvoranu."

Cibona je u Pirej doputovala nakon nekoliko odličnih rezultata, uključujući i pobjedu protiv Olympiacosa u Zagrebu. "Vujo" kaže da je to bio veliki motiv za njih u jučerašnjoj utakmici.

"Cibona je dobra momčad, vidi se da ih je Perasović dobro posložio. Pobijedili su nas u Zagrebu i to nas je strašno motiviralo da im uzvratimo u našoj dvorani. Ne samo radi Cibone, željeli smo cijeloj Europi pokazati da mislimo ozbiljno i da su naši ciljevi u ovoj sezoni najviši mogući."

Vujčić oko sebe ove sezone ima zaista dobru momčad, koja se može nositi sa svima i na mentalnom i na atletskom planu. "Imamo zaista snažnu momčad, punu energije. Mislim da imamo dobar "koktel" mladosti, snage i iskustva, a uz to i veliku želju za pobjeđivanjem. Papaloukas i ja smo već osvojili gomilu trofeja i puno razgovaramo s našim mlađim suigračima, ukazujemo im na pogreške i detalje koje trebaju popraviti u njihovu i našu korist. Ni on ni ja ovdje nismo došli radi novca, to smo mogli bilo gdje uz puno manje pritiska. Došli smo pobjeđivati i osvajati trofeje i vjerujem da ćemo u tome uspjeti."

Da im zasad ide dobro, potvrđuje i činjenica da će hrvatski reprezentativac po prvi put nakon mnogo godina Božić provesti kod kuće u Splitu. "Godinama su mi 'krali' Božić u Izraelu, ha ha... Grci srećom slave Božić i uspio sam izboriti nekoliko slobodnih dana da s obitelji blagdane provedem kod kuće. Baš se veselim, makar se već 26. prosinca moram vratiti u Atenu - uživat ću tih nekoliko dana i napuniti baterije za nastavak teške sezone koja nas čeka nakon Nove godine".

Euroliga

1Real Madrid 277+256
2Panathinaikos 2311+152
3Monaco 2311+95
4Olympiakos 2212+134
5Barcelona 2212+120
6Fenerbahçe 2014+143
7Maccabi Tel Aviv 2014+32
8Baskonia 1816-21
9Anadolu Efes 1717+16
10Virtus Bologna 1717-73
11Partizan 1618-15
12Armani Milano 1519+4
13Žalgiris 1420-2
14Valencia 1420-106
15Bayern 1321-116
16Crvena zvezda 1123-52
17ASVEL Lyon-Villeurbanne 925-214
18Alba Berlin 529-353

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!