Zimski sportovi

Ivica vodi!

Vedran Attias • ponedjeljak, 22.12.2008.
Ivica vodi!
Foto: EPA

Sjajno je Ivica Kostelić skijao u prvoj vožnji slaloma u Italiji u Alta Badiji. U slalomu koji je odnio mnoge žrtve zbog neugodnog početka, Ivica je odlično skijao i uvjerljivo vodi nakon prve vožnje ispred Grangea i Raicha koji su zaostali nešto više od pola sekunde...

Nakon nevjerojatnog uspjeha u veleslalomu i osvajanja drugog mjesta, Ivica Kostelić nastavlja s odličnim rezultatima. U drugom slalomu sezone Ivica je smireno i pametno skijao te tako došao do odlične situacije pred drugu vožnju.

Utrka je počela onako kako je završio gotovo svaki treći skijaš - odustajanjem. Austrijanac Herbst bio je prva žrtva vrlo okomitog i neugodnog početka staze koji je mnoge skijaše izbacio iz utrke. Nakon Austrijanca čija je "vožnja" trajala samo par sekundi, stazu je dobro prošao Lizeroux i postavio vrijeme 49.90.

Vezane vijesti

Čak i ranije nego Herbst, odnosno nakon samo sekunde skijanja, utrku je završio i drugi Austrijanac - Mario Matt. Prvi Talijan danas, Manfred Moelgg na domaćoj je stazi uspio završiti prvu vožnju, no bolje od +0.54 za Francuzom nije mogao. Tada se na startu pojavio Ivica Kostelić. Profesor Ivica odvozio je točno tako - profesorski.

Mirno i sigurno kroz prvi dio koji je bio koban za mnoge, a onda je "pustio skiju", ubrzao kroz vertikalu i napravio odlično vrijeme. Jednu stotinku je Ivica zaostao na prvom prolazu, pet na drugom, no onda se opustio i u sjajnom zadnjem dijelu prve vožnje napravio velikih 64 stotinke prednosti i postavio vrijeme koje više nitko nije mogao uloviti - 49.26.

Koliko se zapravo dobro i brzo spustio Ivica Kostelić vidjeli smo tek po vremenima skijaša koji su na stazu izašli poslije našeg majstora. Najbliže Ivici završio je Jean-Baptiste Grange s 0.53 stotinke zaostatka za našim najboljim skijašem. Neureuther, Vajdič, Pranger i Miller nisu niti uspjeli završiti prvu vožnju, a Raich je dobrom vožnjom uspio doskijati do trećeg mjesta s 57 stotinki zaostatka.

Nitko se kasnije nije uspio niti približiti vremenu našeg skijaša te je zaista bio užitak gledati velika skijaška imena kako u cilj ulaze s velikim zaostacima. Ivica je u odličnoj formi, skijao je sjajno, a koliko je njegovo vrijeme bolje od ostalih najbolje pokazuje podatak kako su samo tri skijaša unutar sekunde zaostatka.

Mladi Dalibor Šamšal na stazu je izašao sa startnim brojem 70 i nije uspio doći do čuda. Zaostao je za vodećim Ivicom 4.01 sekunde što mu je bilo dosta za 42. mjesto.

Ivica tako ima sjajnu priliku upisati pobjedu u slalomu i to prvu nakon Madonne di Campiglio iz 2003. godine. Druga vožnja je u 13 sati.

Alta Badia, slalom, prva vožnja:
1. Ivica KOSTELIĆ: 49.26
2. Jean-Baptiste GRANGE: 49.79, +0.53
3. Benjamin RAICH: 49.83, +0.57
4. Julien LIZEROUX: 49.90. +0.64
5. Giorgio ROCCA: 50.34, +1.08
6. Manfred MOELGG: 50.42, +1.16
7. Mitja DRAGŠIČ: 50.55, +1.29
8. Silvan ZURBRIGGEN: 50.60, +1.34
9. Ted LIGETY: 50.80, +1.54
10. Marcel HIRSCHER: 50.81, +1.55
.
.
.
42. Dalibor ŠAMŠAL: 53.27, +4.01

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!