Zimski sportovi

Ivica poslao poruku

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 22.12.2008.
Ivica poslao poruku
Foto: EPA

Nakon pet dugih godina čekanja, Profesor Kostelić sjajno je povezao dvije slalomske vožnje i ponosno se smjestio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Madonna di Campiglio 15. prosinca 2003. neće više biti zadnja pobjeda našeg najboljeg skijaša u Svjetskom kupu. Ivica je ovim putem svim "nevjernicima" poslao najbolji poziv: "Dođite na Sljeme, neću razočarati"...

Jučerašnja druga vožnja veleslaloma u talijanskoj Alta Badiji bila je, po svemu sudeći, prekretnica za Ivicu Kostelića u ovogodišnjem izdanju FIS Svjetskog kupa. Vrhunsku formu nakon sjajne, ali i nesretne kombinacije u Val Gardeni te jučerašnje druge pozicije u veleslalomu Ivica je potvrdio danas odvozivši jednu od najboljih slalomskih vožnji posljednjih godina i dokazavši da je spreman za vrhunske rezultate.

U godini Svjetskog prvenstva pobijediti nakon toliko utrka posta velik je uspjeh, pogotovo za Ivicu koji je u Alta Badiji imao imperativ dobrog rezultata koji bi mu donio povratak samopouzdanja koje je izgubio postigavši veoma slabe rezultate u brzim disciplinama na produženom vikendu u Val Gardeni.

Vezane vijesti

Sezone 2001./02. bio je dominantan slalomaš u Svjetskom kupu, osvojio Mali kristalni globus, no nakon toga "ispario", dugo ga ili nije bilo nigdje ili je bio veoma slab, što je među ostalim bila i posljedica brojnih ozljeda, problema s leđnim živcima i ozljedama koljena. Ipak, vraćati se počeo već na ZOI u Torinu 2006. kada je ostvario dječački san i osvojio srebrnu olimpijsku medalju u kombinaciji iza pobjednika Teda Ligetyja.

Prošle je sezone najavio svoj konačan veliki povratak; postigao je dva druga i jedno treće mjesto u slalomu, dva druga u superkombinaciji i treće u kombinaciji, a stigli su i najbolji rezultati karijere u brzim disciplinama, dva osma mjesta u superveleslalomu i jedno u spustu.

Ovakvi rezultati tako nam mogu sigurno garantirati veoma uzbudljiv sljedeći dio sezone, kada će Ivica biti u mogućnosti napasti prvo mjesto u ukupnom poretku slalomaša (trenutno je drugi s 35 bodova iza Grangea), te ući i među prvih pet skijaša u ukupnom poretku (trenutno je sedmi sa 115 bodova zaostatka za vodećim Akselom Lundom Svindalom).

Ivica je praktički odmah po ulasku u ciljnu ravninu FIS-ovom novinaru rekao: "Danas sam pola pobjede "ostvario" u prvoj vožnji. Pričali su prije utrke kako je staza napravljena za mene, a ja sam im odgovorio da nije, da je napravljena za skijanje. Sretan sam zbog pobjede, nadam se da je ovo nagovještaj moje pobjede kod kuće, na Sljemenu."

Ivici sada predstoji odmor za božićne blagdane, koji će provesti u krugu obitelji i najbližih prijatelja, a zatim i pripreme za sljemensku utrku u Innerkremsu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!