Nogomet

Katar želi nogometno SP

Zoran Zdelar • utorak, 30.12.2008.
Katar želi nogometno SP
Foto: Sandro Donda

Generalni tajnik Katarskog nogometnog saveza objavio je da bi vrlo rado 2018. ili 2022. godine organizirali Svjetsko prvenstvo te bi tako bili prva arapska zemlja koja je ugostila najbolje reprezentacije svijeta...

Iz Katara stiže vijest da bi vrlo rado za deset ili 14 godina organizirali Svjetsko prvenstvo u nogometu, no na odluku hoće li im ta velika čast biti ukazana moraju čekati još dvije godine, a već sad je pred njima veliki posao.

"Mi smo zainteresirani i vjerujemo da možemo uspješno organizirati veliko natjecanje poput završnice Svjetskog prvenstva u nogometu. Stadione i iskustvo organizacije velikih turnira imamo. Još moramo saznati što nam je sve potrebno, ali definitivno smo zainteresirani", rekao je generalni tajnik Katarskog nogometnog saveza Saud al Mohannadi.

Predsjednik Fife Sepp Blatter nedavno je objavio da sve zainteresirane države za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine imaju vremena za prijavu od siječnja do prosinca 2010. godine. Domaćin za oba SP-a bit će objavljen u isto vrijeme.

U Fifi tako dugačak rok objašnjavaju novonastalim stanjem u cijelom svijetu, odnosno globalnom ekonomskom krizom te žele zainteresiranima omogućiti više vremena za pripremu kvalitetne kandidature i rješavanje financijske konstrukcije.

Katar 2011. godine organizira finale Azijskog kupa, a uspješno su već bili domaćini raznih većih turnira u tenisu, golfu, kao i moto utrka. 2006. godine ugostili su Azijske igre za koje mnogi smatraju da su bile najuspješnije i najbolje dotad.

Zasad je poznato da bi Kataru konkurenciju trebali činiti Engleska, Nizozemska, Australija te Španjolska i Portugal. Određeno zanimanje iskazali su i čelnici nogometnih saveza u Kini, Meksiku, Belgiji i Rusiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!