Zimski sportovi

"Nije važno koji broj"

Antonija Pavlić • nedjelja, 04.01.2009.
"Nije važno koji broj"
Foto: Kristijan Komarica

Lindsey Vonn očekuje pobjedu, kojom bi se u ukupnom poretku približila Mariji Riesch. Potonja pak uopće ne pridaje pozornost startnim brojevima, tako dugo dok je među prvih sedam.

Lindsey Vonn pak sutra očekuje pobjedu i vraćanje na prvu poziciju u ukupnom poretku najboljih slalomašica svijeta. "Slalom nije moja prava disciplina, no ove godine mi ide i presretna sam što sam ovdje. Riesch mi u ukupnom poretku bježi deset bodova i moram ju što prije prestići. Dobre smo prijateljice, zajedno smo čak i odrastale no u Zagrebu se nadam samo pobjedi."

Spomenutu Riesch startni brojevi puno ne "uzbuđuju". "Nije mi važno koji broj nosim kada je on u prvih sedam. Očekujem jednu vrlo dobru utrku, na Sljemenu je uvijek sve drugačije od ostatka utrka u Svjetskom kupu, atmosfera je odlična i sve je puno vatrenih navijača. Sutra će, mislim, sve skijašice imati podjednake šanse, u slalomu su i tako razlike uvijek minimalne."

Dvostruka pobjednica Sljemena Tanja Poutiainen na binu je dočekana i otpraćena sa salvama oduševljenja. "Osjećam se veoma dobro kao dvostruka pobjednica ove utrke. Volim se vraćati u Zagreb jer uvijek postižem dobre rezultate i utrka mi ostane u lijepom sjećanju. Dobro sam počela sezonu, ovdje mogu skijati rasterećeno i nastojati se što bolje zabaviti. Riesch i Vonn su u odličnoj formi no nastojat ću ih izazvati i boriti se zajedno s njima."

Raspored sutrašnjih događanja na Sljemenu:
9.45 - start prve vožnje slaloma
12.30 - start druge vožnje slaloma
16.00 - 17.00 - "Zagreb Ski Legends", humanitarna utrka
17.15 - proglašenje pobjednika u cilju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!