Zimski sportovi

Paerson i Riesch: "Teške li staze..."

Antonija Pavlić, Ivan Forjan • nedjelja, 04.01.2009.
Paerson i Riesch: "Teške li staze..."
Foto: Kristijan Komarica

Vodeće svjetske slalomašice ponudile su svoja razmišljanja nakon odvezene prve vožnje sljemenske Snježne kraljice. Oko jedne činjenice sve su se složile - staza je ove godine zaista zahtjevna...

Reno Fleiss i njegova ekipa zaista su ove godine na teške muke postavili velika imena ženskog slaloma. Skijašice su prokomentirale svoje nastupe, posebno se osvrnuvši na zahtjevnu stazu. Vodeća u poretku za mali slalomski Kristalni globus, Maria Riesch: "Odvozila sam dobru vožnju, ali ne i savršenu. Osjetila sam kako padam približavajući se cilju, ali potrudit ću se u drugoj vožnji ne bih li na ovom teškom terenu dostigla vodeću Vonn."

Svoja razmišljanja ponudila je i trećeplasirana Veronika Zuzulova:"Staza je zaista teška, teža nego inače i nevjerojatno tvrda. Čestitam Vonn i Riesch na fantastičnoj prvoj vožnji." Njena kolegica iz talijanske reprezentacije, Manuela Moelgg, složila se sa Slovakinjom u ocjeni staze: "Staza je ledena, stvara mnogo problema, pogotovo oko posljednjih vrata."

Nekadašnja ljuta suparnica naše Janice Kostelić, Anja Paerson, prvu trku završila je solidnim 11. mjestom: "Zadovoljna sam nastupom. Uvjeti na stazi vrlo su promjenjivi, ima dijelova na stazi gdje su mali kamenčići što dodatno otežava vožnju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!