Nogomet

"Protutnjat ćemo Splitom"

Vedran Attias • nedjelja, 04.01.2009.
"Protutnjat ćemo Splitom"
Foto: Vedran Attias

Bogata je bila prva konferencija za novinare u 2009. u Maksimiru. Pred okupljenje su novinare što sjeli što stali tri pojačanja Dinama u zimskom prijelaznom roku, šest mladića koji su potpisali profesionalne ugovore, novi trener Lokomotive Ilija Lončarević, direktor omladinske škole Romeo Jozak, trener kluba Marijan Vlak i sportski direktor Zoran Mamić...

Cijeli je događaj "vodio" novi/stari glasnogovornik Dinama Siniša Jagodić, a medijima su se obratili gotovo svi prisutni. Naravno, Miroslav Slepička, Adrian Calello i Ilija Sivonjić sretni su dolaskom u Dinamo, a "Dinamova mladost" isto je tako ponosno stajala iza u njih u dresovima najdražeg im kluba. Idemo redom...

Dinamo mladost za budućnost

Vezane vijesti

Sportski direktor Zoran Mamić rekao je sljedeće: "Ovo je vrlo bitan dan za naš klub gdje pokazujemo smjernice kluba i našu strategiju. Krenuo bih od naše budućnosti; naših šest igrača koji su potpisali profesionalne ugovore: Matej Bagarić, Šime Vrsaljko, Andrej Kramarić, Ivan Tomečak, Domagoj Antolić i Josip Pivarić."

Zoran Mamić pohvalio je rad nogometne škole: "To je dokaz da Dinamo dobro radi na čemu želim čestitati gospodinu Jozaku." Trojica, Domagoj Antolić, Josip Pivarić i Ivan Tomečak priključuju se odmah prvoj momčadi: "S njima imamo 12 igrača iz naše škole. Osim njih, naša je škola izbacila i igrače koji nose našu reprezentaciju. Naravno, uvijek se može bolje, no igrači i rezultati su tu. Svakako moram napomenuti kako imamo jako mladu ekipu jer imamo 15 igrača ispod 23 godine."

Rad Lokomotive koja se već sada pokazuje kao odličan potez sigurno će dodatno unaprijediti dolazak gospodina Ilije Lončarevića na mjesto trenera i "spone" između Lokomotive i Dinama: "Složili smo se da je potreban čovjek koji će objediniti planiranje prve momčadi i rad Lokomotive te smo se brzo dogovorili. Ne bih dolazio da ne planiram ovdje ostati dugoročno jer samo tako možemo doći do kontinuiteta rezultata."

Pojačanja sretna dolaskom u Dinamo

Nakon predstavljanja mladića čije vrijeme dolazi, došao je trenutak i da se predstave najveća tri pojačanja Dinama. Prvi je riječ dobio Adrian Calello: "Vrlo sam sretan zbog dolaska u Dinamo, najveći hrvatski klub. Imam velika očekivanja: vodimo i očekujem naslov. Kao i svi, nadam se igrama u Europi. Kratko sam tu i mogu samo reći da je hladno, ali osjećam se dobro i nadam se što bržoj i lakšoj adaptaciji."

Inače, 21-godišnji Argentinac koji posjeduje i talijansku putovnicu u Independienteu igrao je svoju treću sezonu za prvu momčad. Mladić je bio kapetan u svim uzrastima do seniora pa je jasno kako se radi u kvalitetnom igraču. Calello je isto tako nastupao i za sve mlađe selekcije Argentine te je vrlo cijenjen igrač kojem se predviđa velika karijera. Zadnji vezni je potpisao za Dinamo na pet i pol godina.

Miroslav Slepička je igrač koji je dobro poznat navijačima Dinama iz utakmica Dinama i Sparte Prag: "Izuzetno mi je drago što sam potpisao za Dinamo koji je veliki klub što sam se i sam uvjerio. Kao i Calello, želim igrati europske utakmice i napravit ću sve da pokažem svoje kvalitete." Novi napadač Dinama je češki reprezentativac od kojega u Dinamu očekuje golove, ali i asistencije, a ugovor je potpisao na tri i pol godine.

Ilija Sivonjić dobrim je igrama u Interu zaslužio priliku pokazati se u Dinamu: "Meni je drago što sam došao u ovako veliki klub. Na meni je dokazati se iako je jako konkurencija koje se ne bojim jer sam došao igrati." Sivonjić je treći strijelac lige, a ovo mu je četvrta sezona u prvoj ligi. Napadač koji može igrati i krilo potpisao je na pet i pol godina za klub iz Maksimira.

Zadovoljan sam kadrom

Što o pojačanjima misli onaj koji će s njima raditi, glavni trener Marijan Vlak: "Nama je primarni cilj osvajanje duple krune kako bi nastavili niz dobrih rezultata. Uz kadar koji smo imali i ove što su došli - možemo to ostvariti. Zahvalio bih upravi kluba što su u teškim vremenima doveli tri igrača koje smatram da će biti pojačanja. Dinamo će igrati moderno, atraktivno i ostvariti rezultat koji se od nas očekuje."

U ime hvaljene Dinamo škole nešto je rekao i direktor iste Romeo Jozak: "Glavni i primarni cilj nogometne škole jest kad šest 18-godišnjaka potpiše ugovor s klubom kao što je Dinamo - onda je jasno da dobro radimo. Naša škola dosta košta i u nju se puno ulaže, a ovi igrači su output. Kada idemo po Europi svi nas gledaju sa divljenjem na temelju igrača koje smo stvorili. Ja najavljujem da će ovakvih događaja biti sve više i više jer ima puno igrača koji će s ponosom nositi grb Dinama."

Protutnjat ćemo Splitom

Dolasci su riješeni, no što je sa odlascima? Šokota i Balaban su igrači Dinama?: "Znamo da su oni često najavljivali odlazak pa smo mi angažirali dva igrača, no oni nisu našli klub i imaju prava i obaveze kao i ostali", rekao je sportski direktor kluba. Sa Suarezom je ipak jasnija situacija: "On će najvjerovatnije ići u Argentina Juniors na posudbu s opcijom otkupa ugovora.

Na kraju, samo nas je zanimalo što sportski direktor misli o pojačanjima koja dolaze u Split te najavama iz Hajduka: "Ne bih se ja obazirao na Hajduk nego bih se bavio nama." Ipak nije propustio komentirati ambiciozne izjave Splićana: "22. ćemo protutnjati Splitom. Iako to nije moj stil moram reći: način kako oni razmišljaju i najavljuju te kako nas podcjenjuju kao da mi koji smo sve osvojili ništa ne vrijedimo dok su oni nekakvo mjerilo vrijednosti. Ma...", rekao je Zoran Mamić i ponovio: "Protutnjat ćemo Splitom."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!