Zimski sportovi

Spustašice mogu i u slalomu

Ivan Forjan • nedjelja, 04.01.2009.
Spustašice mogu i u slalomu
Foto: Davor Sajko

Neposredno nakon završetka sljemenske utrke, pred novinare su izašle prve tri skijašice, "kraljica" Maria Riesch i njene pratilje Nicole Gius i Šarka Zahrobska...

Vidno iscrpljene, ali sretne zbog postignutih uspjeha, tri najbolje sljemenske skijašice obratile su se nakon dopinške kontrole okupljenim predstavnicima medija.

U opuštenoj i nasmijanoj atmosferi prva se auditoriju obratila trećeplasirana Čehinja Šarka Zahrobska: "Sretna sam zbog današnjeg dobrog nastupa i drago mi je da sam ponovila uspjeh otprije dvije godine kada sam također bila treća." Od nastavka sezone ne očekuje previše, ali se nada da će igrati određenu ulogu u slalomu: "Nadam se dobrim slalomskim nastupima i jačanju konkurencije. Sljedeća utrka je u Mariboru gdje također očekujem dobar plasman", zaključila je Zahrobska.

Nakon Šarke, novopečena slalomska Snježna kraljica, Maria Riesch, s oduševljenjem je prokomentirala stanje stvari: "Drago mi je što sam ostvarila treću pobjedu zaredom, iako sam još pomalo zabezeknuta zbog činjenice da slalom nikada nije bio moja disciplina. Ova pobjeda je svakako Lindseyin dar meni, ali, takav je sport", kaže Maria i usput govori o planovima za nastavak sezone: "Ovom pobjedom nad mene se nadvio veliki pritisak što od strane trenera, što od strane javnosti. Pokušat ću zadržati konstantu u slalomu, iako ništa ne želim obećati. Bit će to veliki dvoboj mene i Vonn koje smo poznate po brzim disciplinama."

Za kraj, sramežljiva Nicole Gius dala je komentar svoje najbolje vožnje i plasmana u karijeri: "Učinila sam neke greške u prvoj vožnji, ali je zato druga bila mnogo bolja. Prije nekoliko godina penjala sam se na podij u Semmeringu i drago mi je da sam to ponovila baš ovdje u Zagrebu. Želim zahvaliti svim navijačima, danas su, kao i svaki put dosad, bili prekrasni",poručila je za kraj talijanska reprezentativka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!