Automoto

CroDakar Team skočio za deset mjesta

Goran Markuš • ponedjeljak, 05.01.2009.
CroDakar Team skočio za deset mjesta
Foto: EPA

Novih 837 km sa 237 km brzinaca je iza nas što je CroDakar Team Daniela Šaškina i Damira Brunera iskoristio na najbolji mogući način - napretkom za sjajnih deset mjesta te se sad u ukupnom poretku nalaze na odličnoj 84. poziciji...

Fantastičnom vožnjom i drugog dana relija Dakar svima znani Španjolac Carlos Sainz, nakon jučerašnje druge pozicije, današnjim je najbržim vremenom preuzeo vodstvo u konkurenciji automobila. Drugo mjesto Francuza Peterhansela je diglo na treću poziciju u ukupnom poretku dok je danas trećeplasirani De Villiers postao prvi sljedbenik bivšeg proslavljenog WRC vozača. Jučerašnji pobjednik, Al Attiyah uslijed navigacijskih problema danas je zauzeo tek deveto mjesto koje ga baca na četvrtu poziciju u ukupnom poretku.

Odličan dan je i iza hrvatske posade CroDakar Team-a koji je sa 2:50:60 sata zaostatka za vodećim Sainzom završio u sredini poretke, na odličnom 79. mjestu. Ovim rezultatom posada u sastavu Daniel Šaškin - Damir Bruner napredovala je i u ukupnom poretku te se sad nalaze deset mjesta više od jučerašnje 94. pozicije te ih od 83.-plasirane rusko-francuske posade dijeli svega 3:06 minuta.

Kratki pregled drugog dana


Nešto više od jučerašnjih ogromnih 20-ak minuta prednosti Marca Coma danas se gotovo upola smanjilo. Naime, odlični Španjolac u drugom dijelu večerašnjeg dana imao je ozbiljnijih problema sa zagrijavanjem što ga je stajalo pada na tek 17. mjesto što je Verhoeven znao iskoristiti i približio se na puno prihvatljivijih 13:47 minuta zaostatka u ukupnom poretku.

Još je jedna sjajna vožnja i iza Francuza Davida Frestignea koji se nakon drugog dana popeo na sjajno treće mjesto u ukupnom poretku još jednom dokazavši da 450cc gotovo ništa ne zaostaje za KTM-ovima.

Nešto lošiji dan nizozemskog trojca na čelu s Marcelom Van Vlietom pametno je iskoristio Gerarld De Rooy koji je najbržim vremenom drugog dana preuzeo vodstvo u konkurenciji kamiona. Ipak, zasigurno najžalosniji je aktualni prvak relija Dakar u konkurenciji kamiona, Hans Stacey čiji se zaostatak za vodećim povećao na sad već zabrinjavajuće 72 minute.

Nove dvije minute prednosti izborio je sjajni Francuz Christophe Declerck koji sada u konkurenciji quadova ima ogromnih 24:37 minuta prednosti ispred drugoplasiranog Poljaka Rafaela Sonika. Sjajnim drugim vremenom dana, Hubert Deltrieu se probio na odličnu treću poziciju u ukupnom poretku.

Ispred nas je novih 694 km proslavljenog relija Dakar, a vrtoglavih 616 km brzinaca do Jacobaccije sigurno mnogim vozačima već sada zadaje glavobolju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!