Zimski sportovi

"Shit happens"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 05.01.2009.
"Shit happens"
Foto: Davor Sajko

Dvije najbolje prijateljice i u Zagrebu su vodile međusobnu bitku za slalomsko, ali i ukupno vodstvo u Svjetskom kupu. Lindsey Vonn je odvezla dvije fantastične vožnje i samo ju je velika nesreća i nepažnja stajala titule "Snježne kraljice". Ponuđeno je iskoristila pak Maria Riesch, te na Sljemenu stigla do treće uzastopne pobjede u ovoj disciplini...

Maria Riesch: "Zadovoljna sam s prvom današnjom vožnjom iako sam imala nekoliko sitnih grešaka koje su me koštale tih 40-ak stotinki sekunde zaostatka za Lindsey. Jako mi je žao zbog njenog pada u drugoj vožnji, trebala je danas odnijeti pobjedu. Ja ne bih bila nezadovoljna ni drugim mjestom, uz prošle dvije pobjede bio bi to sjajan uspjeh. Ipak, presretna sam jer mi se tako "poklopilo". Također, ne slažem se s mnogim skijašicama koje su se žalile na stazu. Mislim da je bila točno onako ledena kakva treba biti, baš po mom ukusu. Odgovarala mi je i vožnja koju je postavio Zuzulov, druga nešto manje, no eto. Sve je ispalo i više nego dobro."

"Važno mi je ipak da se napokon vraćam u pravu formu nakon brojnih ozljeda... Puno sam trenirala i sada nakon dugo vremena ponovno mogu osjetiti samopouzdanje u tehničkim disciplinama. Lindsey i ja samo sada izjednačene na vrhu, a to moram zahvaliti prije svega napretku u tehničkim disciplinama. Bit će teško bilo kojoj od nas dvije pobijediti u ukupnom poretku, no idemo korak po korak, utrku po utrku. Svašta se još može dogoditi i svatko, ne samo između nas dvije može pobijediti."

"Nisam očekivala da ću postati "Snježna kraljica", kruna je zaista impresivna, uistinu se osjećam kao prava kraljica. Jedva čekam sljedeću godinu i povratak u Zagreb. Ipak, moram ovdje još jednom spomenuti Lindsey i njezin pad. Ne znam je li gledala moju vožnju, ali ja sam također pogriješila na startu i to mi je odnijelo nešto vremena. Ona je mislila da mora napasti stazu jer je i sama napravila pogrešku na samom početku, no taj ju je rizik na kraju koštao pobjede. Veliki smo rivali, ali i najbolje prijateljice i to je u stvari jako dobro. Zabavljamo se, guramo jedna drugu, dižemo raspoloženje kada jedna od nas padne, plačemo i sretni smo zbog uspjeha ili razočaranja druge. Danas sam ja tužna zbog nje, a sretna zbog sebe. No, ubrzo će uvjerena sam, opet biti obrnuto", prokomentirala je Riesch odnos dvije izvanserijske skijašice.

Vonn je pak u tom prvom trenutku, trenutku pada, djelovala uistinu ljutito, no odmah je potom stala pred novinare i već s osmijehom na licu započela svoj govor rečenicom: "You know, shit happens.". Te nastavila: "Nadala sam se da će ovo biti savršen dan, no na kraju nije ispalo baš onako kako sam zamišljala. Ipak, meni je najvažnije da dobro skijam, ovo mi je inače prva slalomska utrka koju sam završila u snijegu, ne u ciljnoj ravnini, i zbog toga mogu ipak biti malo zadovoljnija. Moram prije svega učiti iz svojih pogrešaka, ovo me neće pokolebati, štoviše, potaknut će me na još veću borbu."

"Što se dogodilo na stazi? Zaista ne znam. Čula sam spikera kako izgovara nešto u vezi sekunde, no mislila sam da kasnim za Marijom zbog one pogreške u gornjem dijelu staze. Pred kraj me uhvatio i mali umor, išla sam maksimalno, a u slalomu se sve mijenja i utrka se dobiva ili gubi u jednoj jedinoj sekundi. Naravno da bih usporila i odvezla nešto sigurnije taj zadnji dio da sam znala da imam toliku prednost."

"Znam da je Maria sretna zbog svoje pobjede, no tako je to u sportu, čestitat ću joj naravno, svjesna sam da joj je žao što sam pala, no neka se veseli. Na kraju i ja bih bila sretna da sam pobijedila. Ništa neobično.", završila je jedna od, ako ne i najpristupačnija skijašica u Svjetskom kupu. Uvijek spremna odvojiti malo vremena za pripadnike medija, podijeliti autogram, uslikati se s obožavateljima, pa i samo nekoliko minuta nakon utrke u kojoj je dobiveno izgubila doslovce u zadnjim vratima...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!