Nogomet

"Oduvijek sam želio u Hajduk"

Bernard Jurišić • utorak, 06.01.2009.
"Oduvijek sam želio u Hajduk"
Foto: FaH

Dva dana nakon što je Dinamo predstavio svoje zimske prinove, isto je učinio i Hajduk. Za razliku od Maksimira, u Poljudu nisu bili potrebni prevoditelji. Hajduk je ove zime poslušao sugestije sindikata i gospodarstvenika i kupovao hrvatsko...

Sat vremena prije polaska u Zadar na Dvoransko prvenstvo, u Hajduku su i službeno otvorili proljetni dio sezone. U Bijelom salonu predstavljena su dva nova imena pristigla u Split ove zime, Marin Tomasov i Mario Brkljača, te trojka koja je dobila bolje/nove/produžene ugovore sa splitskim klubom - trener Ante Miše, te Drago Gabrić i Danijel Subašić.

"S Dinamom ne želimo polemizirati preko medija"

Izjava Zorana Mamića s nedavnog predstavljanja Dinamovih zimskih prinova kako će "Dinamo protutnjati Splitom", nije izazvala previše pažnje u Hajdukovim redovima. Iako su se "ispod glasa" mogli čuti različiti komentari, Hajdukov glasnogovornik Davor Pavić pročitao je unaprijed pripremljenih nekoliko rečenica na tu temu. "Ne želimo se posebno osvratati na izjave Dinamovih čelnika, jer smatramo da se derbi neće dobiti u medijima, nego na terenu 22. veljače. Ne želimo ulaziti u nikakve medijske polemike s Dinamom, nego ćemo se koncentrirati na svoje igre i zeleni travnjak."

"Želim vama i nama svima puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2009. godini. Oko mene su sve sami reprezentativci, a samim time što smo svi ostali na okupu i što se šest mjeseci bolje poznajemo smo jači. Dobili smo dva odlična mlada igrača koji će pojačati konkurenciju i vjerujem da ćemo na proljeće biti još bolji."

Miše se dotaknuo i Dvoranskog prvenstva, koje za Hajdukovce počinje već danas. "Hajduk uvijek ide na naslov, tako je i ovog puta. Mislim da imamo dobru momčad, ne zaboravite da su sad kod nas Ibričić i Tomasov, najbolji igrač i najbolji strijelac prošlogodišnjeg Dvoranskog prvenstva, a da ni se spominjem Dragu Gabrića, koji je jedan od najboljih igrača malog nogometa u našoj zemlji."

Gabrić je brzo riješio pitanje produženja ugovora s Hajdukom. Zaslužio je Drago svojim igrama puno bolje uvjete. "Prve tri i pol godine u Hajduku sam okrunio novim ugovorom. Ponosan sam što ću još tri i pol godine nositi Hajdukov grb i dres i svojim ću igrama opravdati povjerenje struke, uprave i navijača", kratak je bio Gabrić.

Ostala trojica danas su se veselila odlasku kući - u Zadar. Vratar Subašić i novaci Tomasov i Brkljača podrijetlom su iz zadarske okolice. "Drago mi je što sam produžio ugovor i nadam se da ću opravdati povjerenje. Sve moje ambicije vezane su uz Hajduk i nadam se da ćemo vratiti naslov u Splitu", kazao je prvi splitski vratar.

Svih su ipak najviše zanimali prvi dojmovi novaka, mladih reprezentativaca koji su pojačali "bile" ove zime. Mario Brkljača stigao je iz Zagreba, ali njegovi benkovački korijeni su prevagnuli u odabiru "obiteljske boje".

"Možda će zvučati kao floskula, ali ja sam uistinu oduvijek Hajdukovac, kao i čitava moja obitelj. Presretan sam što sam došao u Split, potpisao sam na 4 i pol godine i nadam se da ću s Hajdukom imati puno uspjeha, kao i Hajduk sa mnom. Svjestan sam da se tek trebam nametnuti, no nigdje mi se ne žuri. Hajduk na mene računa dugoročno i svojim ću se radom izboriti za mjesto u momčadi. Od Skoke i Andrića mogu puno naučiti i drago mi je što sam dio ove ekipe."

Brkljača je bio tek nekoliko tramvajskih stanica udaljen od Hajdukova najvećeg rivala, no kaže kako nikad nije imao dvojbu koju bi ponudu odabrao da je stigla i ona maksimirska. "Tamo mi sigurno ne bi bilo lijepo kao ovdje. Oduvijek sam želio u Hajduk, to je za mene najveći klub u Hrvatskoj i sretan sam što sam tu."

Tomasov je jedan od najnadarenijih igrača HNL-a i od njega će se očekivati puno u Splitu. "Došao sam u pravi, veliki klub u kojemu se nadam puno toga ostvariti i napredovati. Dolazio sam na sve veće derbije u Split i navijao za Hajduk, to je u kraju iz kojeg dolazim normalno. Drago mi je što sam došao u vrijeme kad se Hajduk bori za naslov i jedva čekam derbi s Dinamom. Puno sam tih derbija na Poljudu gledao s tribina, sretan sam što ću sad i sudjelovati na terenu."

Sportski direktor Ivan Buljan nije želio precizirati kakva je situacija s dovođenjem Anasa Sharbinija i Rodića, što je najbolji znak da su obje priče još uvijek u procesu. "Mi smo jači za jedno šestomjesečno iskustvo i zajednički rad, a doveli smo i iznimno talentirane igrače kojima pripada budućnosti".

Buljan je kratko prokomentirao i različite strategije Hajduka i Dinama glede ovozimskih pojačanja. "Ne bavim se Dinamom, koncentriran sam samo na našu momčad i oni me apsolutno ne zanimaju. Mi smo se odlučili dovesti igrače koji nam odgovaraju i mentalitetom i kvalitetom, jer je Split posebno podneblje, a Hajduk poseban klub i ovdje ne može svatko igrati. Dinamovu strategiju da dovodi strance ne želim posebno komentirati, to je njihov odabir."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!