Zimski sportovi

"Od Ivice očekujemo puno"

Antonija Pavlić, Ivan Forjan • utorak, 06.01.2009.
"Od Ivice očekujemo puno"
Foto: Davor Sajko

Odgode trećeg slaloma sezone na Sljemenu ipak neće biti, potvrdio je direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, Vedran Pavlek.

Direktor hrvatske alpske skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek, rekao je pred kamerama HTV-a da se magla, zbog koje je u pitanje u jednom trenutku došlo i cijelo održavanje utrke, polako čisti te da vjeruje kako problema neće biti. "Kada bi ovakvi uvjeti, kakvi su sada na stazi, ostali, bilo bi to perfektno. Magla se polako čisti, ne izgleda to tako strašno kako se predviđalo, sada je na stazi već samo lagana maglica koja bi skijašima trebala odgovarati, budući da će na jednom djelu biti sunce, a na jednom sjena te će stoga i vidljivost biti izvanredna."

Pavlek je također napomenuo kako je postavljač prve vožnje, Talijan Carca "složio" veoma jednostavnu stazu koja Ivici neće odgovarati. "Carca je postavio neočekivano jednostavno stazu koja će odgovarati onima koji se bacaju na "glavu", imat će puno bolje uvjete da završe utrku. Ivici to možda neće odgovarati, ali vjerujem da neće igrati veliku ulogu."

Srečko Ferenčak, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza: "Staza je potpuno spremna: tvrda i ledenda, s organizacijom je također sve u redu kao i s Ivicom koji jedva čeka da utrka starta. Ozljeda ramena je potpuno sanirana, malo ga boli no ništa ozbiljnije, ništa prestrašno. Očekujemo postolje, nadamo se pobjedi, naravno, Ivica je ipak među prvih pet slalomaša na svijetu... Atmosfera je sjajna, bit će to odlična utrka."

Naša skijašica Ana Jelušić također nestrpljivo očekuje nastup Ivice Kostelića: "Od Ivice svi očekujemo puno, ne želim ništa prognozirati da ga ne ureknem. No, očekivanja i dalje stoje i velika su. Nisam imala priliku razgovarati s njim, ovdje je ludnica kako na startu tako i u gledalištu. Što se tiče moje utrke jučer, nisam zadovoljna naravno, ali nije svaki dan dobar. Što je tu je."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!