Zimski sportovi

Gips pun hvale

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
Gips pun hvale
Foto: Davor Sajko

Ante Kostelić je bio veoma zadovoljan cijelom prezentacijom Snježne kraljice svijetu, a posebne pohvale uputio je sinu Ivici te postavljaču druge staze, koji ju je uspio "napraviti" težom...

Ante Kostelić je pohvalio odmah nakon posljednje utrke peto izdanje Snježne kraljice i istaknuo kako bi ovakve priredbe trebale biti organizirane na svakom skijalištu."Ovo je bila jedna prekrasna predstava koja sigurno podiže nivo Svjetskog kupa na jednu višu razinu, razinu na kojoj bi ona i trebala biti. Za naše skijanje je povijestan uspjeh imati dva skijaša u drugoj vožnji, a još je ljepše znati da su oboje osvojili bodove. Stvarno nešto prekrasno.".

Bio je Tata Kostelić iznimno ponosan i sretan zbog Ivičinog drugog današnjeg mjesta te je naznačio kako to svakako treba "znati" u ovako jakoj konkurenciji: "Ivica je vozio pod velikim pritiskom no usprkos tome odvozio je dobro, odlio pritisku i ove i prošle godine i obranio svoje drugo mjesto, što je odlično postignuće. Druga vožnja je bila puno zahtjevnija, a Ivica je u njoj bio bolji od Grangea, tu je pokazao koliko je zapravo jak kada su staze teže."

Ponovno je Gips imao i zamjerke i savjete upućene svim postavljačima staza: "Apeliram na sve postavljače staza da ne postavljaju "dječje staze" već da se orijentiraju na teške i zahtjevne staze jer one podižu razinu Svjetskog kupa. Prelagane staze definitivno za cjelokupno skijanje nisu dobre."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!