Zimski sportovi

"Prekrasno je biti dobar doma"

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
"Prekrasno je biti dobar doma"
Foto: Davor Sajko

Ivica Kostelić je imao danas zasigurno puno toga za reći o utrci u kojoj je reprizirao uspjeh s prošlogodišnje Snježne kraljice, iako ovaj put puno bliži pobjedi...

Nakon Jean-Baptiste Grangea koji je dobio pristojnu pozornost okupljenih predstavnika medija, na red je došao nasmijani i vidno sretan Ivica: "Prekrasno je biti doma, iako ovdje skijam pod velikim pritiskom i jako mi je teško. Bio sam jako nervozan, posebno prije prve utrke, te sam u drugom laufu rekao da se idem spustiti na glavu pa što bude. Imao sam i dosta sreće jer sam dosta riskirao u drugoj vožnji, teško je bilo pobijediti Grangea, ali mi je drago što sam mu blizu jer je ipak u ovom trenutku najbolji slalomaš svijeta. Pozitivno je i to što svojim rezultatima jedan drugog vučemo i konstantno tjeramo na što bolje prezentacije."

Pritisak je naravno puno veći na Sljemenu nego bilo gdje drugdje u Svjetskom kupu. "Drukčije je nastupati na Sljemenu, iako je svuda pritisak jak kada pucaš na sam vrh svjetskog skijanja. Publika je danas bila fenomenalna, sportski kulturna i stvarno ovoga nema nigdje - da se ovako kulturno i sportski navija za sve natjecatelje."

Dalibor Šamšal je zadnje dvije godine konstantno u trening-procesu s Ivicom. "Veselio sam se Daliboru u prvoj vožnji gotovo više nego sebi. Zadnje dvije godine gotovo 90% treninga odrađujemo skupa i to nam stvarno odgovara. Nekada mi odlično služi i za "ganjanje", jer je često brži od mene."

Ozljeda ramena koja je bila aktivna prije same sljemenske utrke sada je potpuno sanirana: "Prestrašili smo se pada, izgledalo je jako ružno no sada je sve u redu. Bila je to samo kontuzija, ništa ozbiljnije."

Nastavak Svjetskog kupa? "Siječanj je u Svjetskom kupu uvijek najvažniji mjesec. Bit će naporno, i to ne mislim samo na slalom već i na kombinaciju i brze discipline... Mislim čak, da to nije samo fizičko nego dapače, čak i psihičko naprezanje. Svjetsko prvenstvo je ozbiljniji dio sezone, i vidjet ćemo kako će Grange skijati pred svojom publikom tada."

Ukupna pobjeda u Svjetskom kupu, kao i Grangea, puno ga ne zanima: "Ima puno disciplina u kojima moraš biti izvanredan da bi polučio uspjeh u ukupnom poretku. Moraš pobjeđivati i osvajati veliku količinu bodova u svim disciplinama. Osim naravno, ako nisi Janica Kostelić", tim je riječima završio Ivica Kostelić još jedan sjajan produženi vikend na brdu ponad Zagreba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!