Košarka

Neizvjesno do samog kraja

Borna Rupnik • srijeda, 07.01.2009.
Neizvjesno do samog kraja
Foto: Nikola Movrić

Domaćini su utorak bili izrazito negostoljubivi i sve su svoje suparnike u sklopu 5. kola Eurochallenge kupa poslali kući praznih ruku. Takav razvoj događaja znači da još niti jedna momčad nije definitivno ispala iz kombinacija za prolaz u nastavak natjecanja...

Skupina E

U Oldenburgu se igrala jedna od ključnih utakmica skupine E. EWE Baskets je pred preko dvije tisuće svojih navijača pobijedio amsterdamsku momčad EclipseJet MyGuide 78:62 i zasjeo na čelo ljestvice. Nizozemci su se dobro držali sve do sedam minuta prije isteka vremena, kada je Gipson tricom smanjio rezultat na 56:54. No, do kraja je igrala samo domaća momčad.

Vezane vijesti

Cijela prva petorka njemačkog predstavnika odigrala je vrlo dobar susret, uključujući i Jasmina Perkovića, koji je upisao 12 koševa i sedam skokova. Košarkašima iz Amsterdama nije pomoglo niti 17 Gipsonovih koševa. U srijedu još igraju Hapoel iz Jeruzalema i grčka Olympia, a pobjednik tog dvoboja bit će favorit, uz EWE Baskets, da u posljednjem kolu zauzme jedno od prva dva mjesta.

Skupina F

Galatasaray je u Istanbulu svladao Dexiju 80:68, te sada ima tri pobjede i dva poraza, omjer identičan onom belgijskom. Junak dana bio je Huseyin Besok, ubilježivši 23 koša i 13 skokova. Andrija Žižić za tursku je momčad postigao šest koševa i dodao četiri skoka, a Belgijanci se s čak 15 izgubljenih lopti, unatoč Potterovih 14 koševa i deset skokova, nisu mogli nadati boljem rezultatu.

Himik i Zagreb igraju u srijedu, s početkom u 17:00 sati. Ukrajinci bi se eventualnom pobjedom izjednačili s Galatasarayem i Dexijom, a Mravima bi za prolaz trebalo pravo malo čudo.

Skupina G

Sigurne pobjede Virtusa u Bologni protiv Tartu Rocka (95:85) i CSK Samare protiv Oostendea (86:72) znači da će se ime osvajača drugog mjesta u skupini znati tek nakon susreta šestog kola. Virtus je sa svih pet pobjeda neupitno prvi, Samara i Tartu Rock u konačni obračun ulaze s po dvije pobjede, a Oostende s jednom.

Gledatelji u Samari svjedočili su dobrim partijama Šljivančanina (20 koševa i pet skokova) i Perryja (19 koševa), te uzaludnom trudu Veselina Petrovića (19 koševa, devet skokova) u dresu Oostendea. U Bologni su se koševima obračunavali Keith Langford i Gert Kullamäe. Iako je Estonac tu bio uspješniji (27 prema 25), njegova je momčad zahvaljujući bolje raspoloženim igračima talijanskog predstavnika morala priznati poraz.

Skupina H

Kijev je u Tallinnu protiv Kaleva propustio potvrditi ulaznicu za daljnje natjecanje. Estonci su rezultat preokrenuli u četvrtoj četvrtini i slavili 82:76, a neusporedivo najbolji igrač u pobjedničkim redovima bio je John Linehan s čak 32 koša i šest skokova. Kijevljane je predvodio nekadašnji igrač Cibone, Scoonie Penn, s 19 ubačaja.

Triumf se bez obzira na odlazak Nenada Krstića u NBA domogao vrijedne pobjede nad Deutsche Bank Skylinersima. Ovaj je susret također odlučen tek u posljednjih deset minuta, u kojima je njemački predstavnik, pomalo nevjerojatno, postigao samo tri koša. Stoga konačnih 76:58 djeluje uvjerljivije nego što je situacija na terenu sugerirala, ali domaći se navijači zasigurno neće žaliti.

Panin (17) i Bremer (16) bili su najefikasniji kod Rusa, dok je košarkaše iz Frankfurta nosio dvojac Roller - Gordon. Oni su bili jedini dvoznamenkasti strijelci svoje momčadi, a zajedno su postigli 29 koševa. Prije posljednjih 40 minuta Triumf i Kijev imaju po tri, a Skylinersi i Kalev po dvije pobjede.

Eurochallenge skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

EWE Baskets Oldenburg78:62Amsterdam
Hapoel Bank Yahav Jerusalem20:0Olympia Larisas
1EWE Baskets Oldenburg 42+18
2Amsterdam  33-12
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 23+3
4Olympia Larisas 23-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!