Tenis

SAD predale krunu, Rusija teško

Ante Jukić • srijeda, 07.01.2009.
SAD predale krunu, Rusija teško
Foto: EPA

Svojim drugim porazom na ovogodišnjem Hopman Cupu reprezentacija SAD-a izgubila je svaku šansu za obranu naslova osvojenog prošle godine. Do druge je pobjede, pak, u Perthu stigla obitelj Safin...

Iako se dvaput vraćala u igru u dvoboju s Njemačkom, reprezentacija SAD-a danas se i definitivno oprostila od naslova osvojenog prošle godine u Perthu. Prvo je James Blake, dramatično izborenom pobjedom nad Nicolasom Kieferom, izjednačio na 1:1, zatim je američka mješovita kombinacija nadoknadila i set zaostatka u odlučujućem susretu parova, da bi na kraju ipak izgubila produženi tie-break i "prosula mlijeko".

Njemačkoj je prvi bod donijela Sabine Lisicki, koja je nakon izgubljenog prvog seta uspjela pronaći put do pobjede nad Meghann Shaughnessy.

Pobjedom nad braniteljima naslova Lisicki i Kiefer došli su do svoje druge pobjede na ovogodišnjem Hopman Cupu, a za plasman u polufinale trebat će im i slavlje protiv Slovačke, u odlučujućem dvoboju trećeg kola.

Iako teže od očekivanog, obitelj Safin nadvisila je Kineski Tajpeh u susretu drugog kola Grupe B, istaknuvši tako svoju kandidaturu za plasman u finale, koje je na rasporedu u petak.

Da će biti zanimljivo, najavila je odmah na startu dvoboja Su-Wei Hsieh, koja je osvojila prvi set protiv favorizirane Dinare. Treća igračica svijeta uzvratila je s ekspresnih 6:2 u drugom setu, da bi zatim u trećem, nakon velike borbe, konačno uspjela slomiti otpor svoje protivnice i prepustiti "štafetu" bratu Maratu, na kojem je onda bilo pobijediti Yen-Hsun Lua i završiti posao.

Marat je to i učinio, no treba reći da ni on nije imao ništa lakši posao od svoje mlađe sestre. Prvi set bivši svjetski "broj 1" osvojio je u tie-breaku, a tek je nešto manje morao strepjeti za drugi, kojeg je okončao rezultatom 7:5.

Potpuno zasluženi bod Hsieh i Lu su osvojili u susretu parova, slavivši nakon produženog tie-breaka, i to nakon što su prethodno nadoknadili set zaostatka.

Sutra su u Perthu na rasporedu svi dvoboji trećeg kola grupne faze natjecanja, tako da ćemo saznati imena finalista ovogodišnjeg Hopman Cupa. Jednog od njih dobit ćemo nakon susreta Njemačke i Slovačke, dok su u Grupi B u igri ostale još tri reprezentacije - Rusija, Francuska i Italija.

Tenis - Hopman Cup, Perth

Grupa A, drugo kolo:

SAD - Njemačka 1:2

Shaughnessy - Lisicki 6:4, 0:6, 4:6
Blake - Kiefer 7:6(3), 6:7(7), 6:4
Shaughnessy/Blake - Lisicki/Kiefer 3:6, 6:3, 7:10 (produženi tie-break)

Grupa B, drugo kolo:

Rusija - Kineski Tajpeh 2:1

Safina - Hsieh 4:6, 6:2, 7:5
Safin - Lu 7:6(6), 7:5
Safina/Safin - Hsieh/Lu 6:4, 3:6, 7:10 (produženi tie-break)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!